Köszönjük a megkereséseket, süteményeket, meghívásokat. Kérdéseikre közvetlenül Almásy Sándor ügyvezető válaszol.         almasy@herminabau.hu


 
Tisztelt Almásy Sándor úr, Tisztelt Hermina Center Kft!
 
Voltam az irodájukban, ami lenyűgözött, az a miliő, az a kedvesség ami ott fogadott, az nem átlagos, hálásan köszönöm ezt az élményt!
Munkatársai igazán profi módon bemutatták a lehetőségeket, a technikai tudás vonatkozásait, nagyon szeretnék passzív lakás tulajdonos lenni, de az árak elszálltak és nem tudom, hogy most kell- e venni, hogy érdemes- e most vennem.
Mit javasol, most, vagy később, vagy bérlés és pl szuper állampapír?
Nagyon szeretnék jó döntést hozni és tudom, hogy a véleménye sokat ér, ezért kérdezem, remélem válaszol.
 
Köszönettel:
 
B. Klári
 
 
Kedves Klári,
 
Örülök, hogy elégedett a szolgáltatásainkkal, tulajdonképpen ezért érdemes dolgoznunk.
Nézzük onnan, hogy mi kell ahhoz, hogy lemenjenek az árak. Olcsó munkaerő. Lehetséges ez? Nem. Miért nem? Mert ha a jelenlegi szintnél kevesebbet keresnek / keresnének jó szakemberek, akkor elmennek külföldre, egyszerűen odébb állnak. Olcsóbb telkek, olcsóbb építőanyagok kellenének, de ezekre sem látok jó esélyt, illetve a 27% ra emelkedő / emelkedett lakás áfa tovább drágítja az árakat, aminek az lesz az eredménye, hogy kevesebb lakás fog épülni, mely szintén növeli az eladási árakat és nem csökkenti. De, mindig történnek fordulatok, melyek olyan típusú változást hozhatnak, amik előre nem kalkulálhatók, ezért bármi megtörténhet.
Ha megnézzük a múltat, mondjuk 15 éves ciklusonként, akkor egyértelmű, hogy venni kell, a lakás mindig jó befektetés volt, brutálisak az emelkedések, 15 évenként a duplázás a minimum.
A szuper állampapírt első sorban azoknak találták ki, akinek kevés pénzük van, amiből nem lehet lakást venni és a lustáknak- ügyetleneknek, akik nem képesek lakást venni - bérbe adni, mert ez nekik macerás.
3,4,5% os állampapír hozamok gyakorlatilag semmik a lakás árak emelkedését figyelembevéve és akkor még nem beszéltünk a menetközben megszerezhető bérbeadásból származó bevételekről.
Talán akkor lehet válaszolni a kérdésére, ha tudható, hogy mennyi pénze van, mennyit keres, mik a tervei, mennyire rátermett, de ezeket szerencsére nem tudom, így nem is kell pontosan mérlegelnem.
Ha vállalkozó, akkor tolja bele a vállalkozásába és béreljen lakást, ha közalkalmazott és pénzhez jutott pl öröklésből, akkor vegyen egy lakást, mert legalább lesz egy biztos pont az életében, ha van pár milliója, 5- 10, akkor is vegyen lakást pl egy fix forint hitellel, ha van 60 milliója, akkor vegyen két lakást, de ha van 200 milliója, akkor vegyen 3 lakást, vegyen állampapírt és mérlegelje, hogy ért- e vállalkozáshoz, mert ha igen, akkor bontakozzon ki abban, amit szeret és keressen vele, aztán abból vegyen majd lakásokat, ha már fut a cége és nem igényel több invesztációt.
 
A lényeg szerintem, hogy elsőnek azt döntse el, hogy a tudását kamatoztatja a pénzével megtoldva, vagy a pénzét kamatoztatja a tudásával kiegészítve.
 
Passzív lakást akkor vegyen, ha nem szeret gázszámlát fizetni, ha nem szeret allergiakeltő levegőt lélegezni és ha szereti a legújabb technikai megoldásokat, falfűtés- falhűtés, hőszivattyúk, automata levegőcserélők- levegő szűrők, prémium nyílászárók által nyújtott magasabb szintű életérzéseket.
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor 
 
 


 
Tisztelt Hermina Center Kft, Kedves Almásy úr,
 
Máshol is benne van a munkaerőhiány- vis major rész az adásvételi szerződésekben, illetve máshol benne van, mert önöknél már nincs.
Szerintem semmi rossz nincs ebben, hiszen a szerződő felek szabad akaratukból dönthetik el, hogy miben állapodnak meg.
Akik viszont később ezt már nem szeretnék benne látni, azok a vásárlók nyilván önérdekükből kifolyólag teszik ezt és nem hogy megértésre, de inkább szánalomra szorulnak, amiért és ahogyan ezt teszik.
Nem érdemes ezzel a témával foglalkozniuk, hiszen olyan jó minőségű házakat építenek, annyi különleges extrát vonultatnak fel, hogy bőven van mire fordítsák az idejüket.
 
Figyelemmel kísérem a Hermina Happy Land passzívház fejlesztésüket, mert a Fiam vásárolt itt és nagyon meg vagyunk elégedve az eddig tapasztaltakkal.
 
Az önök vevőkezelése olyan magas színvonalú, hogy elég sokan beülhetnének önökhöz tanulni.
 
Mi nagyon hálásak vagyunk azért, hogy ilyen professzionális épületet képesek létrehozni és nem az volt a cél, hogy a legolcsóbb anyagokból összehordjanak valamit.
 
A passzívház szisztéma a környezetvédelem mellett a leggazdaságosabb és legélhetőbb megoldás is egyben.
Gázszámlát nem kapnak az itt lakók, viszont friss leveőt igen, mert önök automata légcserélőket építenek, bevallom, mi első sorban ezért választottuk ezt a fejlesztést, ilyet sehol máshol nem találtunk, erre mások nem áldoznak, nincs igényük, azt gondolják, hogy a vevőknek mindegy mit kapnak, jó lesz nekik a legegyszerűbb megoldás is.
 
Boldogok vagyunk, hogy önöknél vásároltunk, kitartást, erőt kívánva maradunk tisztelettel:
 
S. László és családja
 
 
Kedves László,
 
Köszönjük szépen a kedves szavakat.
 
Miért építenénk mást, ha a legjobbat is építhetjük, tettük fel magunknak a kérdést mindig is, talán ezért építjük a legjobbat.
Sokan alkalmazzák a vis major résznél a munkaerőhiányos kikötést, mi már nem, mivel a végéhez közeledünk és beláthatónak gondoljuk a folyamatokat.
 
Rossz indulatú emberkék voltak és lesznek is, de ez valahol jó is, mert legalább látjuk, hogy milyennek nem szabad, nem érdemes lenni.
 
Örömmel tölt el, hogy van értelme ennyi extrát beépítenünk, hogy a Vásárlóink életét, egészségét javíthatjuk a legfejlettebb technológiát jelentő megoldásainkkal.
 
A kivitelezésünk költségesebb, a profitunk alacsonyabb, de a jó érzésünk sokkal magasabb és ez számít, ennek van igazán értelme, a Vásárlóink megelégedettsége a legfontosabb.
 
Köszönjük biztatását.
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor 
 
 


 
Kedves Almásy úr, Tisztelt Hermina építő,
 
Mi már vettünk önöktől a Kalocsai utcában egy csodás lakást, még 2005 ben és nem volt a szerződésünkben munkaerőhiány kitétel, meg vis major.
Szuper lakást építettek, még most is hibátlan, pedig 15 év telt el, viszont nem értem, hogy a jelenlegi fejlesztésüknél, a Hermina Happy Land passzívháznál miért került a hírekbe az, hogy munkaerőhiány, vis major, reklamáció, szerződés megszűnés, újra értékesítés, per.
Szóval mit lehet tudni a híresztelések hátteréről?
Bár, gondolom nem erről a témáról szeret a legszívesebben beszélni, látom, hogy sehová sem nyilatkozik.
Miért zárkózik így el? Miért nem reagál olyan butaságokra, mint pl amit egy Kardos Ildikó nevű személy nyilatkozik össze - vissza?
Rengeteg házat építettek, egyik szebb, mint a másik, mi történt most?
Ha nem válaszol, nem haragszunk, a szemünkben örökre a legjobb helyen lesznek elkönyvelve, mert nem csak a lakásunk szuper, amit építettek, hanem az összes kérésünknek eleget tettek és ezt sosem felejtjük el.
 
A legjobbakat kívánjuk!
 
Péterfiék
 
 
Kedves Péterfi Család,
 
Örülök, hogy jól vannak, hogy elégedettek.
Beszélünk a jelzett témáról, ha kérdeznek, ha lehetőséget adnak, mert számunkra semmilyen kellemetlenség nincs benne, illetve szeretjük a tisztánlátást.
Az újságírók, szerkesztők, akik megkerestek bennünket, részletes, írásbeli, valamint személyes, kamera felvételes nyilatkozatokat is kaptak, igazán terjedelmeseket, minden részletet érintőt.
Viszont, a valóság megismerése és tényekkel való alátámasztása után már nem volt érdekes, mert így nem lett volna értelme megjelentetni a témáról egy betűt sem, ezért a nyilatkozatainkat kihagyták.
Kérdéseire válaszolva, több, mint két évtizede építünk társasházakat és ezen időszak alatt két féle háttérből közelítettük meg a beruházásokat, az egyik amikor jelen van pénzintézet, a másik, amikor nincs jelen.
Nagyjából 1200 lakáson voltunk túl, amikor 2004- ben megkeresett minket egy pénzintézet, hogy látják a munkáinkat, az eredményességünket, dolgozzunk együtt, örömmel adnának hitelt, ha pár kikötésüket elfogadjuk, de ezt akkor megköszöntük és jeleztük, hogy több éve sikeresen építünk saját forrásból, finanszírozási kötöttségek nélkül és ezen nem szeretnénk változtatni.
2005- ben ismét megkerestek és azt ajánlották, hogy rendben, nem kötik ki, hogy csak náluk vehetnek fel hitelt a vásárlóink, valamint a legalacsonyabb hitel kamatot adják a vevőinknek és nekünk is.
Az ajánlat így már annyira kedvező volt, hogy azt a döntést hoztuk, hogy a 100 lakásnál nagyobb házainkhoz felhasználjuk a pénzintézet kedvező forrásait.
A Kalocsai utcai házikó, ha jól emlékszem 40 lakás alatti, ezért itt biztosan nem vettünk igénybe hitelt, ezért nem volt a szerződésünkben vis major szó, munkaerőhiány kifejezés.
Ez a szöveg rész a pénzintézet jogászának a kikötése volt, a 100 lakásnál nagyobb társasházaink esetében a pénzintézet által elfogadott - megkövetelt szerződés szerepelt, benne a vis major, a munkaerőhiány szavakkal, ahogy megfogalmazták, elvárták.
A mostani fejlesztésünknél, a Hermina Happy Land passzívháznál is jelen van a pénzintézet, ezért az általuk gyártott szerződés van / volt porondon. Mivel már rövidesen vége van a főbb építőipari munkálatoknak, kivettük ezt a részt a szerződésből, ami miatt a pénzintézet megsértődött és jelezte, hogy amíg nem tesszük vissza, nem hitelez több vevőt, mi meg jeleztük, hogy nem baj, mert a vevők máshol is kapnak hitelt, így most már más pénzintézetek is szerepet játszanak a vevők hitelezésénél.
A pénzintézet azért ragaszkodott a vis major, a munkaerőhiány kikötésekhez, mert minimalizálni szerette volna a kockázatokat és ebben teljes mértékben igaza volt, ezek a kikötések nem voltak elrejtve, de az is igaz, hogy ezt megelőzően soha sem aktualizálódott, hiszen munkaerőhiány sem volt.
Azokban a szerződéseinkben, melyekben ez a rész szerepel, a felek kategorikusan abban állapodnak meg, hogy munkaerőhiány esetén a szerződést visszarendezik, mert egyik fél sem vállalja a következményét és a kockázatát a munkaerőhiány vonatkozásainak, pl áremelkedésnek, futamidő változásnak, melynek szintén költség növelő hatása van. Azért sorolták a szerződő felek vis major kategóriába, mert egyik fél sem hibás, egyik fél sem tartozik ezért felelősséggel a másik részére.
A vevő nem vállalja azt, hogy munkaerőhiány esetén, a megemelkedett bekerülést követi a szerződéses ár, illetve a munkaerőhiány miatti időelhúzódás költségeit követi a szerződéses ár és az eladó sem vállalja azt, hogy munkaerőhiány esetén a megnövekedett bekerülési költség mellett, az elhúzódó idő által okozott többlet kiadások mellett, változatlan értékesítési áron, függetlenül minden hatástól épít, kvázi mártír módján, a cégnek brutális veszteséget gyártva, felelőtlenül.
Tehát, a felek megállapodása szerint munkaerőhiány esetén tisztelettel elköszönnek egymástól, visszarendezik a szerződést, aláírják a szerződés megszüntetést jelentő nyilatkozatokat és anyagilag elszámolnak egymással, ami azt jelenti, hogy valamennyi befizetett összeget az eladó visszautal a vevőnek.
Mi ezt betartjuk, de sajnos vannak olyanok, akik szeretnének megfeledkezni erről a passzusról, mert azt látják, hogy éppen a munkaerőhiány miatt - a megemelkedett bekerülés miatt, az ingatlanok értéke jelentős mértékben felértékelődött és ezért szívesen elviselnék azt, ha utólag kihúznánk a szerződés ide vonatkozó részeit, hogy a mi veszteségünk árán, bekerülési ár alatt juthassanak lakáshoz.
Van olyan, amikor megtörténik a visszarendezés, elszámolunk és pár hét múlva a szemünkre veti az illető, hogy milyen pénzéhesek vagyunk, amiért drágábban áruljuk azt az épülő lakást, aminek a szerződését x ideje már visszarendeztük.
Drágábban építünk, nehezebb a munkaerő megoldása, ezért a piaci árakhoz igazodva, magasabb áron értékesítünk, mint korábban, a mi hasznunk nem növekszik, hiszen a bekerülés emelkedése, a munkaerő nehéz elérhetősége- hiánya miatt nőnek az árak és nem csak maguktól.
Miért ne adhatnánk el annak és annyiért, illetve akkor, amikor ezt szeretnénk, miután elszámoltunk egy korábbi ügylettel, ahol megszűnt a szerződés, miért ne rendelkezhetnénk szabadon a sajátunkkal?
Azokban az esetekben, ahol nem szeretnék figyelembe venni a szerződésünk bizonyos pontjait és nem hajlandók az elszámolásra, ott perelni kényszerülünk, amit meg is teszünk, ez a kötelességünk.
Volt példa arra is, hogy minket pereltek be, bár ebből nem volt sok, de ami volt és lezárult, azokat eddig mind megnyertük.
A pénzintézet még az első finanszírozások megkezdése előtt felajánlotta, hogy jutalékot fizet minden egyes hitelt felvevő után, de mi ezt viszzautasítottuk, mert nyilván beépítették volna a vevők hitel költségeibe, ezért azt kértük, hogy valóban a legkedvezőbb konstrukciót biztosítsák a vásárlóinknak, mert az ő érdekük az első, a vásárlóink elégedettsége a munkánk értelme. Bizonyítható módon sosem kaptunk jutalékot, ezért a vásárlóink ilyen szempontból is jól jártak.
A beszűkült, naív gondolkodással nehéz mit kezdeni, Kardos Ildikó vásárlónk szó szerinti véleménye az, hogy teljesen mindegy mi van a szerződésünkben, ők lakást vettek és most nem kapják meg, ezért cikkeket kell íratni és a közvéleményt uszítani, de azt már elfelejti részletezni, hogy miért gondolja mindegynek a szerződés tartalmát, hogy a szerződés aláírásakor miért értett egyet pl a munkaerőhiányról szóló vis major ponttal, hogy miért rendelkezett a szerződés aláírásakor úgy, hogy munkaerőhiány esetén visszarendezzük a szerződést. Kardos Ildikó vásárlónknak, csak akkor lett mindegy a szerződés tartalma, az akaratának korábbi megszövegezése, amikor rájött arra, hogy a brutális munkaerőhiány miatt megemelkedett bekerülési energia eredményeképpen a duplája az értéke annak az ingatlannak, amit építünk.
 
Tiszta lelkiismerettel, komoly munkát végezve építjük a továbbiakban is a legfejlettebb technológiával épülő passzív társasházainkat és a szerződéseinket minden esetben betartjuk, mert csak így érhetjük el a 100% os teljesítményt, amiből még az elmúlt évtizedekben sosem engedtünk és a jövőben sem fogunk engedni.

Tisztelettel:
 
Almásy Sándor 
 
 


 
Tisztelt Hermina Center Kft, Kedves Almásy úr,
 
Mi a Cordiánál vásároltunk még 2016. elején, de azóta sem készült el sajnos és már a negyedik határidő módosítást kaptuk.
A helyszínen az látható, hogy mindent betonból öntenek ki, mint egy lakótelep pont úgy néz ki a Cordia ház, undorító beton az egész.
 
Azt szeretném megkérdezni, hogy valóban ennyi csúszás van mostanában az építkezéseknél, ez reális lehet, hogy a Cordia öt év alatt fog nagyjából végezni a társasház felépítésével, ami a hivatkozásuk szerint azért tiszta beton, mert nincs ember, aki téglából falazni tudna, illetve nincs tégla sem, mert olyan mértékű a munkaerőhiány és az építőanyaghiány.
 
Felajánlották, hogy szerződjünk át a Kapás utcai Cordia házba, de megnéztük és a Kapás utca forgalma és bűze, illetve az épület egy Shell benzinkútra néz, extrák nincsenek benne, egy csúnya kocka doboz az egész és 1 milliós nm árban gondolkoznak, bár azt mondják, hogy ez a Cordia ház épp most lett átadva, a kertben munkagépek, fű egy szál sem, befejezetlen, félbehagyott állapotok, szóval legszívesebben kiszállnánk a Cordia lehetőségekből.
Szeretnénk olyan felszereltségű lakást és egyértelműen passzív lakást, amit a Hermina Happy Land passzívházban kínálnak számtalan extrával, falfűtéssel- falhűtéssel, napelemekkel, hőszivattyúkkal, automata légcserélőkkel, elektromos aluredőnyökkel és gázszámla mentességgel, mert rájöttünk, hogy nem Cordia beton bunkert extrák nélkül jó drágán, hanem minőségi passzív lakást sok extrával, alacsony rezsivel szeretnénk vásárolni.
 
Mit tanácsol?
 
Előre is hálásan köszönjük!
 
T. Júlia és családja
 
 
Kedves Júlia,
 
Szerintem nem szabad minősíteni azt, ami kevésbé jó, ami kevésbé modern, ami nem szakszerű, mert mindig lesznek ilyen és olyan minőségű termékek és mivel előbb- utóbb látható a különbség, pl az, hogy beton az egész, hogy milyen a felszereltség, a vásárló dolga eldönteni, hogy kéri- e, vagy sem.
A Cordia tulaj Futó Péter fundy csokiját sem szerettem, mert szerintem borzasztó silány volt és éppen ezért nem is vásároltam belőle többet, viszont Futó Péterék téli fagyija, a meleg csoki fagyi, ami nem is fagyi, hiszen meleg, szerintem kifejezetten jó.
Silány minőségből rengetget el lehet adni, a kínai termékek bizonyos része, mind gazdára talál, az már más kérdés, hogy mennyi ideig tudják használni.
 
Akik szeretik a lakótelepi beton feelinget, azoknak tökéletes választás lehet, egy betonbunker, hiszen az összes ósdi panellakást is lakják, tehát azok is gazdára találtak, sőt, az áruk egyre feljebb megy.
 
Örülök, hogy a passzív technológia érdekli, mely egy teljesen más világ, keressen minket bátran, de ne hasonlítson, mert erre nincs szükség, a termékek önmagukért beszélnek, csak oda kell rájuk figyelni.
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor 
 
 


 
Kedves Almásy úr, Tisztelt Hermina Center Kft!
 
Önök profi ingatlanosok, engedjék meg, hogy ingyenes tanácsadást kérjek, mert fogalmam sincs mit tegyek.
Vásároltam egy új építésű lakást közel a munkahelyemhez ( sajnos nem a Herminától ) kiderült, hogy az eladó cég tulajdonosai nem is magyarok, illetve mindenféle közbeiktatott cégen keresztül veszítik el a felelősségüket.
Beköltöztem, a legnagyobb problémám a rém egyszerű, extrák nélküli kivitelezésen, felszereltségen kívül, hogy a szomszédok életéből minden hallok, ezáltal jelentősen lecsökken az én életem nyugalomra, pihenésre, kikapcsolódásra szánt része, gyakorlatilag el is veszik, mivel nem tudok otthon pihenni.
Ez a cég azt csinálta, hogy delegált egy magyar ügyvezetőt, aki azzal magyarázkodik, hogy a tervezőé a felelősség, ő nem tervezte be a megfelelő szigeteléseket, falvastagságokat.
Felkerestük többen a tervezőt, aki azt mondta, hogy tolmács segítségével tudott kommunikálni a megrendelőivel, akik egyértelműen azt kérték, hogy a lehető legolcsóbb kivitelezési megoldást tervezze be, de gyönyörű látványterveket produkáljon az eladási- értékesítési anyagokhoz. A kéréseik szerint járt el, azokat maradéktalanul teljesítette, tehát nem az ő felelőssége az, hogy kimaradtak a szigetelések és elmaradtak a megfelelő falvastagságok, az egyéb, műszaki - gépészeti felszereltség totális elmaradásáról nem is beszélve.
 
Mit tehetünk önök szerint, hogy jöhetünk ki ebből a csapdából? Bármit megtennénk, nagyon számítunk a véleményükre.
 
Köszönettel:
 
T. András és még jó pár lakó
 
 
Kedves András, Tisztelt Lakók,
 
Sajnos a legtöbb kivitelezés arról szól, hogy a legolcsóbb, legsilányabb anyagokat beépítve, a legtetszetősebb látványképekkel, zéró extrával felépített új társasházat, csillagászati összegekért eladják.
Vevők döntenek arról, hogy csili- vili látványtervet óhajtanak venni nulla műszaki tartalom és brutális építőanyag silányság mellett, vagy pl keresnek egy olyan beruházást, ahol falfűtés- falhűtés, automata légcserélő, hőszivattyú, napelem, elektromos aluredőny, gázszámla mentesség, a legfejlettebb passzív technológia van kínálva kedvező áron.
 
Azért épül ennyi szemét, mert van rá kereslet, a vevőknek a jelek szerint mindegy, hogy mit kapnak, hogy milyen műszaki tartalmat vásárolnak, sajnos az látszik, hogy a lakás vásárlókat nem érdekli a műszaki tartalom, nem számít, hogy miben fognak élni és milyen teljesítményre lesz képes az új lakás.
Számunkra is érthetetlen, hogy pl klíma nélküli új lakásokat, hogy mernek építeni és hogy tudnak megvásárolni és akkor még az automata légcserélőről nem is beszéltünk.
 
A mi kínálatunkban 17 különleges extrát tartalmaznak a passzív lakásaink és sok esetben jobb az áruk, mint a silány minőségű új építésű lakásoké, mert nálunk nem a gyors profit, hanem a jó kivitelezési eredmény az első, illetve azt gondoljuk, hogy a profit éppen abban rejlik, hogy kiváló minőséget építünk és ezt mások élvezik, már több, mint 20 éve.
Ezalatt több, mint 3500 lakást adtunk át és az átadott lakásaink kapcsán eddig nulla perünk volt.
 
Sajnálom, hogy máshol vettek új lakást és csalódniuk kellett a kivitelezők kapzsisága, igénytelensége, hozzá nem értése miatt.
 
Adja el, ha nincs megelégedve, mondja el őszintén a vevőjének, hogy mik a hibák, mert lehet, hogy így is megveszi valaki, ha jó az ár, vagy ha szép lett a belső kialakítás, de semmiképpen se kövesse azt a példát, hogy nem tárja fel a valóságot.
 
Nézzen körül alaposan, lásson át a csillogó látványképeken, hiszen nem a képet fogja megkapni, hanem a valóságot és a műszaki tartalmat helyezze az elsők közé, ami alapján dönteni fog.
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor 
 
 


 
Tisztelt Almásy úr,
 
Tragédia történt a családunkban, a halásesetek miatt megváltozott az életünk, a ránk szabaduló örökség nem várt esemény, sosem értettünk a pénzhez, mi a munkánkból éltünk mindig is és ez a megváltozott helyzet olyan idegességet okoz, amit nehéz elviselnünk. Kérjük, hogy tanácsoljon nekünk megoldást, ami megnyugtató és hosszútávú. Sosem felejtjük el önnek, amikor a válságban megvette az összes kerámiánkat, hogy ne menjünk csődbe, majd ránk bízta, hogy adjuk el és közel 5 évig várt, amíg helyre jöttünk. A családi osztozkodás eredményeképpen, nagyjából 145 millió forint jut nekünk az örökség elszámolása után, ezek első sorban földekből tevődtek össze, de mi pénzt kapunk, mert van, aki tovább viszi a gazdálkodást. Óriási teher a számunkra, hogy mit kezdjünk ezzel. Előre is köszönjük a tanácsát!
 
Tisztelettel:
 
Pusztaiék

 
Üdvözletem,
 
Szerencsére vége a válságos időknek és örülök, hogy segíteni tudtam.
Figyelembevéve az örökölt összeget, illetve azt, hogy az idő előrefelé halad, mindenképpen pénztermelő befektetést tanácsolnék. Ebből az összegből még ne vegyenek új Mercedest...
Legkisebb, legolcsóbb, legalacsonyabb rezsivel működő új lakások közül választanék.
Akár 5- 6 gázszámla- mentes környezetbarát lakást is meg lehet ebből vásárolni kényelmesen, melyeket bérbeadással hasznosíthatnak, ami idő alatt az értékük is növekedhet.
Fix kamatozású hitel jó választás lehet ehhez, ha nem félnek a hitelektől, ha ez nem okoz idegeskedést, hiszen hitel nélkül is megoldható, viszont, ha hitellel veszik meg, akkor marad még a pénzből.
Azt javasolnám, hogy szemeljenek ki a népes családjukból olyan fiatalokat, akikben látják a szorgalmat és fordítsák a fennmaradó részt az oktatásukra, taníttassák őket a legjobb helyeken és a legmagasabb szint elérése érdekében, mert az oktatásra fordított befektetés térülhet meg a legnagyobb hozammal és ráadásul ez családban is marad. Amikor a fiatalok kitaníttatva, felnövekedve elkezdenek hasznosulni, pénzt keresni, erejükhöz mérten visszafognak csepegtetni és ez is befektetett tőkeként, illetve annak hozamaként csapódhat vissza. Az oktatásra fordított összegek sokszor ezerszeres mértékben térülnek, egyértelműen ez a legjobb befektetés.
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor 
 
 


 
Kedves Péter,
 
engedje meg, hogy közvetlenül a soraira reagáljak kékkel:
 

 
Tisztelt Almásy Sándor Úr!
 
A honlapon pár információ nem derül ki.
Ha nem gáz fűti a falakat, akkor mi? Hőszivattyús energiatermelésű folyadék kering a csőrendszerben, mely télen fűt, nyáron pedig hűt. A lakásokban a hő leadó felület nem radiátor, hanem padló ill. mennyezeti csőrendszer. Télen mindkét felület be van kapcsolva, a padlófűtés és a mennyezeti fűtés is, nyáron viszont a padlóban lévő vezetékrendszer ki van kapcsolva, csak a mennyezeti csőrendszer biztosítja a hűtést.
E mellett télen is és nyáron is előkezelt, hő visszanyerős központi légtechnika rendszer biztosítja a folyamatos légcserét, ezzel együtt a friss levegőt.
Geotermikus kút vagy elektromos hőszivattyű fűt? Ún. víz-levegő rendszerű hőszivattyúk állítják elő és biztosítják a szükséges fűtési ill. hűtési energiát.
Az én becslésem szerint az elektromos hőszivattyű kevésbé költséghatékony, mint egy épületközponti gázfűtés. Ha az import áramot gázzal állítják elő, akkor a környezetet még jobban terheli az elektromos veszteségek révén. Ma már rendkívül hatékony hőszivattyúkat fejlesztettek ki a gyártók, mi a legkorszerűbb, eredeti Japán gyártmányú hőszivattyúkat építjük be, ezek működési vesztesége nagyon alacsony, szinte elhanyagolható, energiahatékonyságuk kiváló, tökéletesen illeszkednek a passzívház technológia PHPP számítási rendszerébe.
 

A tetőn levő napelemek csak a fogyasztás töredékét fedezik. Ezeknek a napelemeknek az áramtermelése pontosan elegendő ahhoz, hogy az épület fűtési és hűtési energia termelő berendezéseihez, a szivattyúk, kompresszorok működéséhez előállítsák a szükséges áramot. Geotarifás mérő van az elektromos hálózatba beépítve, amin keresztül mért áram díja egyébként is egy kedvezményes tarifájú áram, mert amikor a fogyasztók működnek, akkor az ELMŰ hálózatból táplálják magukat, a napelemek pedig visszatöltik a hálózatba az elfogyasztott áramot, ilyenkor a Geotarifás árammérő visszafelé forog, ezzel csökkentve az elfogyasztott kWh mértékét. Jó összehangolással akár azt az állapotot is el lehetne érni, hogy a mérő szinte mindig 0-án áll. Fogyasztás a feltételezhetően csak átlagos odafigyelés mellett biztosan lesz, de jóval alacsonyabb, és kevesebb lesz a költsége mintha gázkazánokkal állítanánk elő a fűtési és a hűtési energiát.
 

Milyen közös költésgre és rezsire számíthatnak a leendő lakók? Két szobás lakás esetében a fűtésre-hűtésre és a használati meleg víz előállítására fordított költség kalkulációnk szerint, átlagosan 4 e Ft lesz egy család részére havonta.
Milyen karbantartást igényel majd a szellőzőrendszer? A szellőzőrendszer a lakásokban nem igényel különösebb karbantartást, de vannak központi részei, ventillátorok, hőcserélők, szűrők, stb. melyeket megfelelő időközönként ellenőrizni, tisztítani kell, akár egy autó esetében is pl. 15 e Km-ként, vagy évenként a kötelező karbantartást el kell végezni. A lakóknak ezzel nem lesz gondja, a közös képviselet fogja ezt ellátni, szakemberek bevonásával. Ez a szellőzőrendszer a ma létező legintelligensebb megoldás, az allergéneket megszűri és csak a tiszta levegőt engedi be, ezáltal ablaknyitás nélkül, folyamatosan friss és allergiamentes levegő lesz a lakásokban.
 

Válaszát köszönöm
Soltész Péter
 
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor 

 
 


 
Kedves Almásy Sándor Úr!
 
Nagyon rég óta nézegetem a munkájukat. Hihetetlen, hogy vannak ilyen emberek, akik így odafigyelnek az ügyfelek igényeire, mint Önök.
A mai helyzetben is az a lényeg, hogy tudjanak segíteni az arra rászorulóknak.
Kevés ilyen ember, cég van. Sokat vívódtam, hogy írjak e Önnek. De rájöttem, hogy nincs veszíteni valóm, így most ezt megteszem.
Tatabányán élek családommal, két gyermekem van és a párom. Így éldegélünk négyesben.
2011-ben született a kisfiam, akkor még panelban laktunk. Pár évvel később kisfiam nagyon beteg lett. Állandó tüdőgyulladás ami hónapokig tartott, már kialakulóban volt nála az asztma. Úgy döntöttünk, hogy sürgősen el kell onnan költöznünk, mert a panel a baj.
Ez 2014-ben volt. Viszonylag hamar találtunk is egy házat.
Nem volt sok választásunk a vásárlást illetően, sürgős volt, hamar el kellett hoznunk a kisfiamat a panelből. Erre hitelt vettünk fel. A panel lakáson is volt hitel. Gondoltuk azt kiadjuk és az albérleti díjból fizetjük a törlesztést. Sajnos nem teljesen lett így mert albérlőt ugyan találtuk, de a díj nem fedezte a panel hitelét.
Így már két hitel nyomott minket. 2017 őszén el is adtuk a lakást. Sok pénzünk nem maradt miután kifizettük a panel hitelét. Miután a házba költöztünk kisfiam teljesen meggyógyult. Nyoma sem maradt az asztmának. Kis kertünk is van, ahol tud játszani. A ház egy négyes ikerház része. 125 nm. Két falszomszédunk van és egy a közös sarokban. Elviselhetetlen a zaj amit kapunk tőlük minden nap. Főleg este és éjjel. Kisfiam szobájának a fala közös a szomszéddal. Nekik konyha van ott.
Már nem mer a szobában aludni mert állandóan fél a zajoktól. Penészedik is, ablakot ritkán tudunk nyitni mert nem egészen jó. A mi hálószobánk meg közös a másikkal is, vagyis két szomszéddal. Ablak nincs rajta. Nappaliban van ablak ami egy boltívvel van külön választva a hálórésszel. Itt aztán este hallgatom ahogy a szomszéd meccset néz, zenét hallgat, vagy épp házaséletet él. És ezt már 2 helyről. Konyha nagy, két ablaka van de egyiket sem tudom kinyitni. Egyiken kilincs sincs. Lányom az emeleten lakik. Egy szoba fürdő van fent. A tető beázik, nincs szigetelés, tetőtéri ablak van. Nagyon ritkán lehet kinyitni. Villany és vízvezetékek kb. 40 évesek.
Most cseréltünk a földszinten wc-t. Azóta alig van víznyomás. Annyira régiek. Villanyt folyton lecsapja valami, nem bírja el a háztartási gépeket. Most tartunk ott, hogy mit csináljunk, hogy fel tudjuk újítani? Hogy egy jobb környezetben nőhessenek fel a gyerekeim?
Több hitelt nem tudunk felvenni. Erre a házra havonta 100.000 Ft-ot fizetünk. Párom fizetéséből fizetünk mindent. Nekem volt munkám de sajnos beteg lett a kezem és több mint egy évig tartott, hogy kiderítsék mi a baj. Most már tudom, hogy nem fog javulni. Nehéz dolgokat nem tudok vele csinálni de tudom használni. Kisfiam első osztályos lett szeptemberben. Ami munkát ajánlanak annak olyan az időbeosztása, hogy nem tudom elvállalni. Az iskolában fél 7-től van nevelő, addig nem tudom bevinni. Viszont 3-kor meg már menni kell érte. Ez idő között keresek munkát. Tudom, hogy találok, csak idő kérdése. Addig is esik szét a ház és az életünk is.
Naponta kérdezi a lányom, hogy mikor kap új ágyat, szekrényt? Én meg nem tudok válaszolni, mert a házra is kell pénz. Szeretném kibővíteni az emeletet, hogy a kisfiam is fent legyen és rendes ablakok lennének fent is. Kisfiam is kérdezi, hogy mikor lesz csendes szobája? Ő most a nappaliban alszik minden nap. Nincs saját kis birodalma. Közben meg nyelem a könnyeim, hogy hogy tudnám megvalósítani az álmukat. Szeretnénk átépíteni, hogy a közös szomszéd falaknál legyen a fürdő, konyha, hogy ne kelljen hallgatni őket. Hogy le tudjam szigetelni, de nincs pénzünk. Ez az igazság, én ezt nem szégyellem. Nincsenek tartozásaink, mindent időben befizetünk. Van meleg ruha a kell, van ennivalónk és meleg ház. Mert ez így nem otthon csak egy ház amiben élünk. Én hiszem és bízom benne, hogy van segítség. Minden nehézség ellenére én szeretem ezt a házat, nem szeretném elhagyni, eladni. Van benne valami amitől ez így van.
Tisztel Almásy Úr! Mit tegyünk? Tud segíteni nekünk? Én ezt így megkérdezem, nem kerülöm a forró kását. Hogy legyen egy szép élhető otthonunk?
 
Köszönöm szépen megtisztelő figyelmét, hogy elolvasta a levelem. Várom mielőbbi válaszát. Még akkor is ha nem tud segíteni. Én továbbra is nézegetem a munkáikat és ábrándozok. Munkájukhoz további sok sikert kívánok.
 
Tisztelettel
Novák Katalin
 
 
Kedves Katalin,
 
Azt gondolom, hogy egész életünkben az egyensúlyt, az általunk elbírni képes egyensúlyt kell keresnünk és talán növelnünk, de mindenképpen legalább gyakorolnunk, mert aki képes az élet ritmusát elkapni és a saját képességeihez igazítva kihasználni, annak lesznek sikerei és a sikerekből eredményei, de fordítva is igaz, hogy az eredményei miatt lesznek sikerei és ez a páros, tehát a siker és az eredmény, egymást segítve- kiegészítve tudja a megfelelő egyensúly állapotot fenntartani azoknál, akik ezt folyamatosan fűtik a szorgalmukkal, lelkesedésükkel, akaratukkal, célkitűzéseikkel és ezek kivitelezésével, megvalósításával.
 
A munka, kizárólag ez lehet az alapja az eredményeknek, melyek megléte esetén lehet gazdálkodni és felhasználni bárminek a megvásárlására a befektetett munkát és annak eredményeit.
 
Azt kívánom, hogy találják meg azokat az irányokat, melyekben a képességeiket a lehető legjobban ki tudják használni és ezek eredményéből érjék el az álmaikat. Merjenek nagyot álmodni.
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor 
 
 


 
Tisztelt Almásy úr!
 
A férjemmel 15 éve vagyunk házasok. Van két kiskorú gyermekünk.
Albérletben élünk amióta együtt vagyunk. A szüleink sem tudnak segíteni. Önerőt nem nagyon van lehetőségünk félre tenni. A bankok sorra elutasítanak. Pedig a férjem 14 éve ugyan ott dolgozik. Viszont láttam, hogy albérlet is van önöknél. Érdeklődék, hogy egy 3 szobás nappalis lakás bérlése mennyibe kerül? Másfél év a min.bérlés. vagy lehet hosszabb időre is? Max.meddig? Attól függetlenül a 38 Milliós lakást néztük ki, ahhoz mennyi önerő kell? CSOK ot ki lehet használni?
Tudja mi már lemondtunk a sajátról de úgy érzem, megérdemeljük hogy egy kultúrált helyen szép lakásba lakhassunk. Nem sajnáltatni akarom magunkat, biztos sok ehhez hasonló levelet kap. De a férjemmel tisztességesen neveljük a gyerekeinket. Csak ez marad le amit biztosithatunk nekik. Sajnos belefutottunk a devizacsapdába(használtautóvásárlás)s ez a hitelminősítésünk is, a pénzünk is és az időnk is elveszett.....
 
Válaszát előre is köszönöm
F.Krisztina
 
 
Kedves Krisztina,
 
Valóban rengeteg levél érkezik és azért tesszük ezt ki, mert jól tapintható a lényegi hasonlóság:
 
- tudja, mi már lemondtunk a sajátról
De miéééééért???
A remény hal meg utoljára, nem?
Aki feladja, annak tényleg nem sikerülhet, viszont mindenki másnak igen.
 
Az életben küzdeni kell, az út sokszor igen nehéz, rögös, de semmi sem lehetetlen, feladni sosem szabad.
 
- pedig a férjem 14 éve ugyan ott dolgozik
De miééééért???
Miért nem megy a lehetőségek után, miért nem változtat és keresi a legjobbat, a legmegfelelőbbet, miért nem alakítja úgy a folyamatokat, ahogyan az a körülményekhez legjobban illik, miért nem meri felvállalni a változást, lehet rosszabb a jelenleginél?
Le tetszik írni, hogy 15 éve nem jutnak egyről a kettőre. De akkor miért nem tetszenek változtatni, kilépni a rossz mederből és keresni egy jobbat?
 
Sok példát mondhatnék, de talán mindketten ismerjük azt az Embert, aki egy kicsi falucska -Felcsút- sáros mellékutcájának utolsó vályogházikójából hová jutott és lehet szeretni, vagy nem szeretni, elismerni, vagy kételkedni, de ettől még a tények nem változnak, a teljesítmények elvitathatatlanul ott maradnak azoknál, akik sosem adták fel. Kívánom Önöknek, hogy merítsenek a jó példákból, illetve egymásból erőt, a kis családjuk összefogásából- szeretetéből és ez az erő előre fogja vinni Önöket, ha sosem fordulnak vissza és ha sosem adják fel, összesen csak ennyi kell.
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor 
 
 


 
Tisztelt Almásy Sándor úr,
 
először is elnézést, ha olyan kérdéssel zavarom, ami nem feltétlenül az Ön hatásköre, de mióta rátaláltam az oldalukra, nem tudok kilépni az oldalról,annyira felvillanyoztak a meglátásai, illetve a passzívház előnyei.
8 éve élek Budapesten, több mint 5 milliót költöttem albérletre (ahol sosem érezhettem otthon magam) és nagyon elegem van. Másfél éve próbálom keresni a legjobb megoldást, és persze az álomlakást. Most először úgy érzem lehet van esélyem, viszont félek, itt is akadályokba ütközök. Sajnos nincs olyan magas önerőm (egy kisebb fundamentával rendelkezem), mint amiket itt olvastam némelyektől. Egyedülállóként, családi támogatás nélkül úgy néz ki lehetetlen, hogy megvalósuljon ez az álom a mai világban.
Viszont keményen dolgoztam, büszke vagyok a karrierre amit már elértem, ezért a fizetésem is engedné, hogy belevágjak egy ilyen hosszú távú befektetésbe, és édesanyám - mással nem tud - de szívesen segítene ingatlan bevonásával fedezetként. Mi is híve vagyunk a természetnek, igaz vidéki ingatlanunk van, de geotermikus fűtésrendszerrel és napkollektorral van felszerelve. Így gondolhatja, még közelebb áll hozzám az Önök értékrendje, "hitvallása". 30 éves lettem és minden álmom lenne egy ilyen lakás, akármekkorával boldog lennék, ha van erkély:)
Mit gondol van esélyem, ha elmegyek Önökhöz ezekkel a feltételekkel, hogy végre igazi otthonom legyen?
Nagyon köszönöm előre is megtisztelő válaszát!
 
Üdv
Dienes Lilian
 
 
Kedves Lilian,
 
A lényeg ott van a sorok között, mint mindig.
Édesanyja a kulcs és az ingatlan bevonás, mely kiváló fedezet - önerő lehet, így nem kell stresszelni, hogy mennyi kp önereje van.
 
A MagNet Bankot szeretnénk, mint az ilyen esetekben a legrugalmasabb Bankot figyelmébe ajánlani, az ingatlan fedezetet, önerő kiváltó eszközt a MagNet Bank valóban piaci áron szokta értékelni- bevonni.
 
Szeretettel várjuk az irodánkban, biztos vagyok benne, hogy lesz megoldás, Isten áldja az Édesanyákat!
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor 
 
 


 
Tisztelt Hermina Center Kft, kedves Almásy úr,
 
Voltunk a helyszínen, ahol a Világ legnagyobb passzívháza épül és örömmel láttuk, hogy az a sok technikai vívmány valóban ott van és ez az épület tényleg egy kiemelkedően magas, a ma létező legfejlettebb megoldásokat felvonultató alkotás. Bírósági- igazságügyi szakértőként alapból rá áll a szemem minden részletkérdésre, ezért előre is elnézését kérem. A negatívumokról szeretnék beszélni, mert arról is kell és biztos vagyok benne, hogy ezt a levelemet nem fogom viszont látni az oldalukon, de sebaj.
Azzal kezdeném, hogy honnan veszik a bátorságot ahhoz, hogy kötelezővé tegyék a számomra a használt védősisakot, ráadásul az államon szorosan bekapcsolva, miközben a saját felelősségemre azt veszek fel és azt nem, amit jónak látok, nagyon kellemetlen volt erről vitáznom a bemutatásnál és rosszul esett, hogy narancs sárga, ráadásul kellemetlen illatú védősisakot ajánlottak, ki tudja kik hordták előtte?
Miért nem készítettek megfelelő, sármentes bejutási lehetőséget, miért kellett összesároznom a cipőmet a telken való bejutásnál? Miért nem figyelnek ezekre a fontos részletekre, miközben csúcstechnológiás épületet hoznak létre? Miért csak ásványvízzel kínálják meg az érdeklődőket, miért nincs pl üdítő, esetleg bor választékuk, miközben szemmel láthatóan is sok milliárdos beruházást valósítanak meg, miért nem érnek többet az érdeklődők? Miért nem adnak kedvezményt, nem gondolják, hogy fontos lenne a vásárlók jó érzése, hogy ma már mindenhol engedni kell, miért ilyen csökönyösök és rugalmatlanok? Miért csak 120 elektromos autótöltőt helyeztek el, azt akarják, hogy a 121. ért veszekedni kelljen, hol élnek maguk, ez nem egy környezetbarát ház lesz? Miért csak 120 autóig környezetbarátok? Gondolkozom erősen, hogy ezekről cikket is megjelentetek, mert felháborítóak ezek a részletek és akik kiakarnak tűnni a törekvéseikkel, azok legyenek profik minden részletben, mert minél jobb egy elképzelés- megvalósítás, annál szembetűnőbb, hogy használt sisak- sáros cipő - csak ásványvíz ( igaz, hogy abból nagyon jó fajta ) - kedvezmény nuku - 121 elektromos autót már nem várnak - szóval tessenek ezen fejleszteni, mert kéne!
 
Üdvözlettel:
 
M. Gábor
 
 
Kedves Gábor,
 
Fáj, amiket ír és természetesen kitesszük ezt a levelet is, de ettől még fáj, hogy ennyire szigorú velünk.
Igyekezni fogunk és megoldjuk ezeket, mert ennél komolyabb témákat is megoldottunk már, ezért elnézést kérek, hogy maradtak még hibák és hogy ezen felháborodott, mert mi azt szeretnénk, hogy maradéktalanul elégedett legyen mindenki, bár kérdés, hogy létezhet- e ilyen.
A kellemetlenségeiért cserébe az irodánkban várja egy cipő utalvány, mely bármelyik Salamander cipőboltban beváltható, illetve egy karton Tihanyi- Apátsági bor és egy vadonat új védő sisak, fehér.
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor 
 
 


 
Kedves Almásy úr, Tisztelt Hermina Center Kft,
 
Lehet, hogy nem kapok választ, mert most nem vásárolni szeretnék, csak egy ingatlanjogi problémában kérném a segítségét, de hátha.
 
Szóval az a helyzet, hogy haszonélvezője vagyok egy lakásnak, aminek az apám a tulajdonosa.
Eddig sem volt rózsás a viszonyunk, mert anyámat és testvéreimmel együtt engem is bántott még kis koromban, de a lényeg most, hogy a jó anyagi lehetőségei ellenére sem támogatja a családját (vendéglátó egységei vannak Bécsben) csak az új élettársával foglalkozik, akinek mi szálka vagyunk a szemében és nem is engedi apámat találkozni velünk.
Rengeteget dolgozunk, így van hol laknunk, nem ez a fő problémánk, hanem az, hogy igazságtalannak érezzük a helyzetet, az eddigieket és szeretnénk élni a jogainkkal.
Mit tenne / mit tennél a helyemben?
 
Üdvözlettel:
 
B. Lili és családja
 
 
Kedves Lili és a Többiek,
 
A helyedben egy percet sem várnék, ugyanis a haszonélvezeti jog erősebb a tulajdonjognál, illetve a bosszúvágy mindig inspiráló.
Azt csinálsz abban a lakásban, amit csak akarsz és akkor mész oda, amikor kedved tartja, illetve azt engedsz be oda, akit szeretnél.
Amíg birtokon belül vagy, eladnia is meglehetősen nehéz lenne, hiszen birtokbaadásra nem fog tudni sor kerülni, gyakorlatilag a végsőkig blokkolni tudod az eladást, illetve a valódi használatot.
Mivel haszonélvező vagy, csak az engedélyeddel lehet ott bárki, ha nem engedélyezed, akkor nincs ott keresni valója.
Tehát, ha most azonnal oda mész és felszólítod, hogy hagyja el a lakást és esetleg ezt nem teljesíti, akkor rendőrt hívhatsz, aki ki fogja dobni onnan, ha esetleg ezt nem lenne kedve megtenni és apád nem hajlandó kimenni, akkor megvárod, amíg elhagyja a lakást, egyszer úgyis megteszi és akkor bemész, ezt megteheted, mert haszonélvező vagy, ha már bent vagy, azt csinálsz amit akarsz, ha be szeretne menni, nem kell beengedned, ha rendőrt hív, akkor se lesz semmi, mert haszonélvezeti jogod van, ami rendelkezést jelent a lakás használata felett és apád nem fog tudni birtokbaadási papírt mutatni tőled.
Amennyiben szeretnéd lerövidíteni az esetleges várakozási időt -ha nem lennél beengedve- akkor zárd el a lakáshoz vezető vizet, gázt, villanyt és még ráadásként szereljétek le a bejárati ajtót, ezekkel a lépésekkel gyorsíthatod az érdekérvényesítésedet. ( a sebességért mindig dolgozni kell... )
Az egyik legfontosabb részlet az ingatlanok használatánál, hogy ki van birtokon belül, kinek van használati jogosultsága és nagyon sok esetben ez nem a tulajdonosnál van.
 
Sok sikert, de ha elakadnátok, nyugodtan szóljatok, hátha tudunk segíteni. Mi több száz ingatlant adunk bérbe és néha előfordul, hogy a bérlő nem szeretne fizetni, de távozni sem óhajt, ilyenkor lépnünk kell, törvényi kereteken belül és a több évtizedes tapasztalataink alapján bőven van lehetőség, csak ezek általában nagyon vékony mezsgyék, de eddig mindent megoldottuk.
Keress bátran és nagyon drukkolunk, vigyetek ügyes szerszámokat, azok még fontosak lehetnek.
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor 
 
 


 
Kedves Almásy Sándor úr, Tisztelt Hermina Center Kft,
 
Sokat töprengtem, mire rávettem magamat, hogy megírom ezt a figyelmeztető levelet.
Tudja, sajnos nagyon kevesen gondolkoznak olyan felelősségteljesen, mint önök, hogy négy állami gondozottat lakással láttak el és ha jól tudom, kettőt munkával is, illetve a másik két, mostmár csak volt állami gondozottnak fizetik a tanulmányaikat is, valamint biztosítják a teljes hátteret.
Azért írok, mert itt jártak olyan személyek, akik önökről és ennek a lehetőségnek a biztosítása felől érdeklődtek, kamerába akarták mondatni a válaszainkat, de mi kértük, hogy erről mondjanak le, mert nem szeretnénk szerepelni.
A lényeg az volt, hogy őket leginkább az érdekelte, hogy mi alapján döntötték el, hogy ki legyen az a négy állami gondozott, akik innen kikerülve, nem az utcára, hanem az önök segítségére számíthatnak.
Mindenképpen tudni akarták, hogy kikötötték- e, hogy lehet- e cigány, vagy nem lehet, hogy korábban büntetett megfelelhet- e, hogy tettek- e önök bármilyen szelektációra utaló feltételt és ha igen, akkor mit.
Ekkor érzetük azt, hogy az egész az önök lejáratására mehet ki és ezek a személyek vagy a konkurenciájuktól, vagy korábbi vevők, akik nem fizették meg szerződés szerint a vételárat és bontani kényszerültek velük, vagy olyanok, akik egy ilyen jó cselekedetet is megpróbálnak önök ellen fordítani.
Azt látjuk a honlapukon, hogy önök teljesen más lakásokat építenek, sokkal gazdagabb a felszereltség, így a konkurencia nyilván irigykedik önökre, de nyilván összeakadhattak már olyan vásárlókkal is, akik pl pénzügyi problémáik miatt neheztelhetnek önökre.
Amikor rájöttünk a munkatársnőmmel, hogy a találkozót kért személyek kamerával próbálnak furábbnál furább kérdések útján megpróbálni olyan kiforgatott kérdések alapján esetleg negatív információt megszerezni, melyet felhasználhatnak lejáratásként önök ellen, akkor elköszöntünk tőlük, de ezt nagyon nehezen vették tudomásul és a kamerát letéve már ők kezdtek fenyegetőzni.
Azért írtam ezt a levelet, hogy figyelmeztessem önöket, lehetnek nagyon rendes emberek, de lesz (van ) akiknek ez nem fog tetszeni és legyenek óvatosak, mert még azzal érezhetik maguka kellemetlen helyzetben, hogy miért ilyen, vagy miért olyan bőrszínű gyermekeket, vagy már felnőtteket vontak támogatásuk alá. Annyit elmondtunk, hogy önök semmilyen kritériumot nem fogalmaztak meg és akkor sem szóltak semmi rosszat, amikor meglátták, hogy az általunk választott négy fiatalból, három cigány.
Sőt, azt is elmondtam, hogy két cigány fiatal vállalta a továbbtanulást és az egyik, jeles bizonyítvánnyal végezte az orvosi egyetem első évét, mert önök mindent biztosítanak nekik és így tényleg csak a tanulásra kell figyelniük.
Hihetetlen, hogy a rosszindulat mennyire körül veszi azokat, akik képesek mást, sokkal jobbat, sokkal többet nyújtani az életben, hogy a visszahúzó erő kishazánkban annyira elterjedt, hogy nem véletlenül tart itt ez az ország és nem jóval előrébb.
Nagyon köszönjük önöknek amit tesznek és sok kitartást kívánunk, drukkolunk, hogy ne a sötét erők nyerjenek, hanem önök találják meg a céljaikat azzal a tisztességes és társadalmat segítő magatartásukkal, ami példaértékű, csak páran szeretnék ezt besározni.
 
Tisztelettel:
 
Z. Erzsébet és P.Marianna nevelők
 
 
Kedves Erzsébet és Marianna,
 
Köszönjük figyelmeztetésüket.
Bennünket naponta érnek hasonlóan burkolt megkeresések, mert valóban többet nyújtanak a passzív lakásaink, miközben kevesebbe kerülnek, mint a rég elavult új építésű, extra nélküli lakások és van, aki ezt nem tudja megemészteni és mindenféle negatívumot talál ki rólunk és terjeszti, hátha kárt tud okozni.
Valóban volt olyan vásárló, nem is egy, aki nem volt képes megérteni, hogy a szerződésünk miről szól, milyen feltételekkel kötöttük azt és ahelyett, hogy normálisan közelítette volna meg ezt a kérdést, forgatócsoportokat és különböző média csapásokat helyezett kilátásba és valóságba.
Mi tesszük a dolgunkat, a legmodernebb technológiát építjük be a lakásainkba, melyek jóval többe kerülnek nekünk, de mi abban hiszünk, hogy ami jót képesek vagyunk megtenni, azt tegyük is meg, egészen egyszerűen ettől alszunk jobban és nem a profit mértéktől. Több, mint 3350 lakást adtunk már át, meglehetősen sok pénzt kerestünk az elmúlt 25 évben ahhoz, hogy reális keretek között élhessünk és nem az a célunk, hogy bármilyen túlzást vigyünk az életünkbe, hanem az, hogy a lakásaink tökéletesek, minden igényt kielégítőek, alacsony fogyasztásúak, allergiamentesek, hosszú élettartamúak legyenek, illetve még az is célunk, hogy társadalmi értékeket szolgálhassunk, mert kizárólag ez igazolhatja vissza a több évtizedes erőfeszítéseink értelmét.
Tudjuk, hogy ez pár embernek nem tetszik, mert ők nem képesek erre és támogatás helyett, visszarántással próbálkoznak.
Ez van, de sebaj, még mindig inkább ezen az oldalon állok, mert ez a jó oldal.
Ettől függetlenül, jövőre is vállaljuk további négy állami gondozott lakással való ellátását egy éven át, hogy munkát találva kényelmes beilleszkedés valósulhasson meg és aki vállalja a továbbtanulást annak teljes támogatását az egész tanulmányi időszak + 1 év alatt.
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 
 
 


 
Tisztelt Hermina Center Kft, Kedves Almásy úr,
 
Olyan gyorsan változik mostanában az ingatlanpiac, hogy csak kapkodjuk a fejünket a férjemmel és tanácstalanok vagyunk.
Azért fordulunk ismét önhöz, mert 1999 ben vettünk öntől már lakást magunknak és 2004 ben is vásároltunk egyet a lányunknak és nagyon elégedettek vagyunk, pedig voltak problémáink, de a csapatuk minden esetben készségesen állt a feladatokhoz és még hajnal 2 kor is küldtek szerelőt a klímához.
Sosem felejtjük el önnek, hogy a rosszul kiválasztott belső ajtóinkat elintézte, hogy a gyártó más színűre cserélje, mert mi az utolsó pillanatban átfestettettük a lakást és idegesített minket, hogy úgy már nem ment az ajtóhoz a színvilág.
Befektetésnek szeretnénk vásárolni, de nem tudjuk, hogy érdemes- e ebben az ugráló helyzetben, amikor havonta változnak az árak, beszállni, vagy inkább a kivárás javasolt.
Almásy úr, tanácsoljon valami jót nekünk, mert önökben teljes mértékben megbízunk.
 
Előre is köszönjük és a legjobbakat kívánjuk,
 
Takács Mariann és Pista

 
Kedves Mariann és Pista,
 
Munkatársaim nem csak a belső ajtóikat cseréltették le, hanem a teljes konyhájukat is....és ez elég szép kihívás volt, de megoldottuk, mert a színvilág tényleg fontos😇
 
A jelenlegi helyzet egy régóta érlelődött és hosszú várakozás eredménye.
Az árak évekig stagnáltak, de most kilőttek, mert nincs munkaerő, nincs kamathozam, nincs még egy olyan uniós ország, mint a miénk, ahol jelenleg is ennyire alacsonyak lennének az ingatlanárak.
Ebből a három fűtőértékből egy is bőven elég lenne az árak emelkedéséhez.
Ha nem lesz kamatemelkedés egy éven belül, akkor biztos vagyok abban, hogy egy év múlva minimum 40% al magasabb árak lesznek, mint most.
 
Ez alapján döntsék el, hogy kivárnak, vagy vásárolnak.
Szerintem venni kell, azzal nem lehet hibázni, csupán az emelkedés mértéke a kérdés.
Aki nem vásárol, az egyre drágábban fogja tudni ezt megtenni, az árak egyértelműen felfelé mennek, de lehet, hogy lesz pihenő, viszont a trend maradni fog, egyre magasabb árak, mert a bekerülés is egyre többe kerül, a hazai ingatlan állomány siralmasan rossz állapotú, öreg és extrák nélküli, illetve az új lakások áremelkedéséből és a bérbeadásukból kiváló profit érhető el.
Persze nem mindegy, hogy passzív, azaz falfűtés- falhűtés. napelemek, hőszivattyúk, elektromos aluredőnyök, automata légcserélők- mint alapextrák a tartozékai a kiválasztott, gázszámla és allergiamentes új lakásnak, vagy a szokványos, minden extra nélkül, legfeljebb egy lépcsőházi közös lábtörlővel ellátott gázszámla gyártó, levegő szennyező új lakást vesznek.
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 
 
 


 
Tisztelt Hermina Center Kft, Kedves Almásy Sándor,
 
Már több, mint egy éve lakunk a Hermina Happy Land lakóparkban albérletben és nagyon megszerettük ezt a különlegesen kellemes helyszínt.
Szeretnénk saját lakást vásárolni itt, de egyelőre 3.5 MFt önerővel rendelkezünk, ami valószínűleg kevés, viszont azt hallottuk több lakótól is, hogy önök nem ismerik a lehetetlent, mindenre van jó ötletük.
Kérem, mondjon valami biztatót!
 
Előre is köszönjük.
 
Üdvözlettel: Betti és Tamás
 
 
Kedves Bérlőink,
 
A 3.5 MFt még lehet, hogy sok is. Amennyiben ingatlanfedezetet be tudnak vonni, akkor még az is előfordulhat, hogy nincs szükség forintban megfizetett önerőre. Ingatlanfedezetet bárki nyújthat, aki ezt megteszi Önöknek, így az önerő mértékét terhelni lehet a felajánlott fedezeten és meg is van a beszálló. Új lakást vásárolni sokkal egyszerűbb, mint azt sokan gondolják. Várjuk Önöket az irodánkban!
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 
 
 


 
Tisztelt Almásy Sándor,
 
Voltunk bent az irodájukban és előadtuk a problémánkat, de sajnos az értékesítők nem tudtak segíteni, mert ehhez Ön kellene, de elmondták, hogy messze jár, szabadságon van, ezért írok és kérem, hogy mielőbb válaszoljon.
Mi vettük meg a nagy penthousok egyikét, talán arról emlékezni fog, hogy 5 garázst vettünk hozzá.
Sajnos válásra kerül a sor, erre nem számítottam és így az egész életünk átrendeződik.
Szeretnénk 3 lakásra váltani a megvásároltat, ebben kérnénk a rugalmasságát.
Ki kell fizetnem a feleségemet és lakás is kell, ezért az irodájukban kiválasztottunk 3 még szabad kisebb lakást, de így is nagyon komoly a különbözet, mert a 3 lakás még a 90 milliót sem éri el és a mi penthousunk 142 MFt volt.
Munkatársai azt mondták, hogy elképzelhetetlennek tartják a visszafizetést, mert a penthouse kialakítása annyira az egyedi igényeink alapján történt, hogy nem lenne gyors az újra értékesítése, illetve a kinézett 3 lakás pillanatok alatt elkelhet, mert alig maradt már a jelen épületükben, ezért fordultam Önhöz, kérem segítsen.
Nem tudom, hogy volt- e már válása, de ez egy pokoli állapot a feleségem az egyik alkalmazottammal lépett le, 3 gyerekünk van, szóval kivagyok.
Bízom Önben.
 
Tisztelettel:
 
Kálmán Ferenc
 
 
Kedves Ferenc,
 
Az egyik ismerősömnek elküldtem a penthouse képeit, beleszeretett, átveszi.
Ha nem haragszik meg, 150 -et mondtam, hogy a tulajdonos ennyit kér és elfogadta, mert a 200nm es tetőkert és a 7 szoba elvarázsolta abban a különleges kialakításban, ahogy megrendelték.
Az ügyletet a jövő héten le tudják bonyolítani, a 3 lakást addig foglalásba tesszük.
A különbözetet, ami a 142 és a 150 közötti részt illeti, a megítélésére bízom, az én javaslatom az lenne, hogy egy árva gyerekekkel foglalkozó intézménynek utalja át, akiket mi is rendszeresen támogatunk, vagy tartsa meg, ha nem szimpatikus az ötletem.
Remélem jól alakul az életük, mert minden zárás, mint pl amilyen egy válás, új irányok nyitását is jelenti egyben, nem kell összetörni, annak semmi értelme, használja ki a lehetőségeket és tanuljon a történtekből.
A kapcsolatuk nem a válással fog véget érni, ott roppant meg, amikor elmentek egymás mellett. A válás kb olyan lehet, mint egy temetés, semmi értelme, mert a lényeg már messze jár. Nekem még egyik sem volt és egyikből sem kérnék, de mivel a kettő közül a halál kihagyhatatlan lesz, azt kívántam magamnak, hogy cápa támadásban vesszek el, mert akkor legalább egy izgalmas jelenettel zárhatok és tényleg elkerülhető a felesleges felhajtás, amit a különböző ceremóniák jelentenek.
 
Szóval, fel a fejjel, van vevője, lehet 3 kisebb lakása, és lehetőséget kapott az életet más szemszögből is megismerni, melyből boldogsággal meríthet. Ami nem működik azt el kell engedni, hogy újra örülni tudjon.
Ránk mindig számíthat.
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 
 
 


 
Kedves Almásy Sándor úr, Tisztelt Hermina Center Kft!
 
A kaposvári Borostyánvirág anyaotthon lakója lettem két gyermekemmel, mert el kellett menekülnünk az otthonunkból a férjem gyermek verései miatt.
Először kórházba kerültünk, aztán ide.
Az egyik gyermekem tolókocsival tud csak közlekedni.
Megoldható- e a közlekedése a Hermina Happy Land- ben?
Esetleg tudna- e abban segíteni nekünk, hogy ameddig talpra állunk, elhelyezkedem, csökkentett díjon kaphassunk albérletet, amit a munkába állásom után egyenlítenék ki?
Óvoda pedagógus vagyok két diplomával, igyekezni fogok munkába állni és bármit elvállalok.
 
Válaszát előre is köszönöm.
 
Tisztelettel:
 
Tóth Mária
 
 
Kedves Mária,
 
Szeretettel várjuk Önöket és munkatársaim már elkezdték keresni azt a munkalehetőséget, ami a legkedvezőbb lehet Önnek, hátha együtt könnyebb megtalálni.
Az első év legyen teljesen díjmentes és örülünk, ha segíthetünk, mert mi más az élet valódi értelme, ha nem ez.
 
Erőt, kitartást és mielőbbi találkozást kívánok!
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 
 
 


 
Tisztelt Almásy Sándor úr,
 
Szeretném megkérdezni az ön véleményét arról, hogy miért nem így működik ez nálunk is a devizahitelekkel kapcsolatban, miért működhet Horvát országban ennyire profin és nálunk sok millió embert hogyan győzhet le néhány bank, illetve néhány politikus, nagyon érdekel a válasza, előre is köszönöm.
 
https://hirtv.hu/hirtvkulfold/fellelegezhetnek-a-horvat-devizahitelesek-2464365

Üdvözlettel:
 
Trencsényi Gyula
 
 
Kedves Gyula,
 
Horvátország bizonyította, hogy erős belső erővel, kitartással, reális gondolkodással rendelkeznek.
Viszont nem árt tudni, hogy egy brutálisan eladósodott, a kivándorlásban élenjáró országról van szó, melynek okai első sorban gazdasági, politikai eredetűek.
Szerintem az emberek kedvét, a kivándorlásuk fékezését kívánták kezelni. Ezért az amúgyis pénzbőségben fetrengő, milliónyi emberkét a kedvezőtlen és becsapósnak tűnő hitelezéssel nyomorba taszító bankok nyereségének egy részét beáldozták.
Horvátországban elmaradt sok- sok reform, hiányoznak a kedvező állami intézkedések, melyek nálunk elég széleskörben, szinte bárki által felhasználható formában megvannak, az ottani életszínvonal érezhetően lentebb van, mint a Magyar, ezért sem lehetséges az összehasonlítás.
A deviza hitelek hatalmas károkat okoztak az embereknek, de el kell ismerni, hogy egyben óriási kiugrási lehetőséget is biztosítottak, fejlődést, gyarapodást és mivel ez az adottságuk szemmel láthatóan kedvező volt, mindenki élni kívánt és mint a legtöbb egyszerre mozduló helyzet az életben, ez is átbillent a brutális igények által felfűtött hangulat, a spekulánsok szemfülessége miatt az ellenkező irányba és gyarapodás helyett szegényedést hozott a legtöbb háztartásba.
Viszont el kell ismerni két alapvetést, soha senkit sem kényszerítettek devizahitel felvételre, illetve mindenki tudta, hogy az árfolyamok változnak.
Ezek után ember legyen a talpán, aki tökéletes döntést tud hozni, kell- e bankokat büntetni, vagy sem.
Talán a szabályozás, a korlátozás lehetett volna a helyes út, de az ember gyarló, a jóban nem szeretne korlátozni, mert elhiszi, hogy örökké úgy lesz, aztán, amikor érzi már, hogy jönnek a felhők, sajnos elkésett.
Az előre gondolkodást, önmagában a gondolkodást kellene fokozni minden területen és akkor valóban a prevencióé lehetne a főszerep a beteges és szerencsétlenül fájdalmas útókezelések helyett.
 
Tisztelettel:

Almásy Sándor
 
 
 


 
Tisztelt Hermina Center Kft, Kedves Almásy Sándor,
 
Olvasva a leveleket, arra gondoltam, hogy én is írok, mert szeretnék tanácsot kérni, bevallom, elakadtam.
Vettem egy épülő új lakást egy sok helyen építő, mint később kiderült valójában nem is magyarok által irányított cégtől.
Csábító volt, hogy ez a cég a hirdetéseiben óriási saját kertet mutatott be és olyan barátságosan, illetve kedvező, 10% befizetés, majd beköltözéskor 90% konstrukcióval vett le a lábamról.
Viszont rájöttem, hogy a legsilányabb anyagokból, a legeslegolcsóbb termékekből rakják össze a lakásomat, semmilyen extrát nem kapok, egy gázfűtéses, radiátoros, klíma nélküli, III. osztályú csempékkel, papírvékony ajtókkal, leselejtezett ablakokkal felszerelt lakást kellene átvennem tőlük nemsokára és eszméletlenül bosszant, hogy a 10% - 90% os konstrukciójuknak ennyire bedőltem és azt hittem, hogy értéket kaphatok a pénzemért.
Amikor találkoztam a Hermina Happy Land passzívház hirdetésével, a honlapjukkal, illetve amikor kint jártunk az építkezésükön, rájöttem, hogy egy teljesen más szolgáltatást kaphatnék önöktől, hogy ezek az anyagok a csúcsminőséget képviselik és nem lehet egy lapon említeni azokkal az olcsó és rossz minőségű építőanyagnak csúfolt szemetekkel, amit az említett cég épít be a házaiba, amilyen lakást én már nem szeretnék azoktól megvásároni.
Nagyon szeretnék önöktől passzív lakást venni, kérem segítsenek abban, hogy ebben a csapdában mit tegyek, hogyan tudnék ettől a M...…. cégtől megszabadulni, teljesen kimerültem már, kétségbe vagyok esve.
Bármilyen pozitív válasznak örülök és előre is köszönöm.
 
Tisztelettel:
 
D. Erzsébet
 
 
Kedves Erzsébet,
 
Azt gondolom, hogy sejtjük melyik cégről lehet szó, ők minket is megkerestek, hogy rendeljünk közösen nagy mennyiségben, így még olcsóbban a leselejtezett csempékből, anyag hibás ablakokból, stb.
Természetesen elhatárolódtunk és jeleztük, hogy mi nem hiszünk a 400 forintos csempékben, amit kidobnának a Lengyel gyárakból és ez a 400 forint csupán a fuvar költség ára, maga a csempe ingyen van, mert gyakorlatilag szemét.
Nálunk 5000 forinttól indulnak a csempék, mert kizárólag I. osztályú anyagokat engedünk már az építési területünkre is behozni.
A minőségből soha nem engedtünk és nem is fogunk engedni, az elmúlt 20 évben több ezer lakást építettünk, melyek hibátlanok, a lakóik boldogok és ezáltal volt értelme a munkánknak, minket ez éltet, bennünk más szív dobog.
 
Sok helyen hirdet ez a cég, nem tudnak mással csábítani, mint a 10- 90 es arány, ami azért is beszédes, mert ezen felül semmilyen pozitívumot nem tudnak elmondani a leselejtezett anyagokból épülő lakásaikról, nem véletlen, hogy csak ez az egyébként semmitmondó arány bemutatása marad nekik, hiszen egy lakást hosszú évekre, vagy évtizedekre veszünk, nem az lesz a lényeg, hogy melyik nap kellett a vételárat kifizetni, hanem az, hogy a mindennapokban milyen minőségű lakásban élünk, mennyi rezsit fizetünk, illetve a lakás minőségéből származóan milyen értéket képvisel ez a vagyontárgyunk, hogy halljuk- e pl minden nap a szomszéd járkálását, kispórólták- e a lakások közötti szigetelést, hogy külön kell- e klímát beépíttetnünk, mert magasról sz..... erre és falfűtés- hűtés helyett még a primitív dobozos klíma szintre sem tudtak lesüllyedni, hogy van- e a hidegburkolat alatt padlófűtés, de pl ennél a M...…. cégnél nem is hallottak még ilyenekről és akkor még nem említettük azokat az ablakokat, amiket mi passzívház elvárásnak megfelelően a mai technika legfejlettebb ablakaiként építünk be, melyek értéke összehasonlíthatatlan az említett cég által leselejtezett forrásból beszerzett Albán ablakokkal.
Mivel Önt megtévesztették, mert silány anyagokból épülő lakással szeretnék kiszúrni a szemét, simán visszakövetelheti a befizetett összeget!
Értékesítőinkkel meg tudja beszélni a feltételeket, melyek segítségével igazán élhető, probléma, gázszámla, illetve allergiamentes passzív lakáshoz juthat.
 
Óriási a különbség a szinte minden sarkon épülő gagyi és a legfejlettebb technológiával épülő passzív lakások között, megéri ebbe kicsit belegondolni.
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 
 
 


 
Tisztelt Hermina Center Kft, Kedves Almásy Sándor úr,
 
Szeretném az ön véleményét kikérni arról, hogy mt gondol a lakásárak alakulásáról, mert lakást szeretnénk vásárolni a lányunknak, de ehhez el kell adnunk egy megörökölt ingatlant és azon gondolkozunk, hogy melyik a legjobb időpont választás erre. Sajnos egy kicsit elvacakoltuk az időt, mert a jelek szerint a duplájára emelkedtek az árak, ami hihetetlen mérték, de a mellékelt linken található cikkben lévő áfa emelés miatt újabb drágulási hullámtól tartunk.
Mit gondol, mit javasol, mi lesz itt, mikor és milyen lakást érdemes vásárolni? Vajon minden lakás ára emelkedni fog, vagy csak a fejlett technológiával épülő lakásoké?
 
https://www.portfolio.hu/ingatlan/lakas/brutalis-lakasdragulas-johet-vege-lehet-az-5-os-afanak.290826.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link
 
Köszönettel:
 
Palkovics Beáta
 
 
Kedves Beáta,
 
Sose bánja azt, hogy mit nem tett meg, inkább azon legyen, hogy mit tegyen meg, amit fontosnak érez, mert ebben több a pozitívum.
Az ÁFA hamarosan 27% lesz újra és ez a jelenlegi 5% os mértékről a jól látható 22% os különbséggel fogja feltolni a vételárakat, de ehhez hozzá fog még jönni a munkaerőhiányból származó többletköltség is, mely a véleményem szerint jelenleg még nincs teljes mértékben árazva a hazai lakáspiacon.
Mondhatnám azt is, hogy jelenleg nagyon olcsók pl a mi passzív lakásaink és azt gondolom, hogy minimum 30- 40% os mértékkel emelkednek 2019 végére.
 
Aki teheti ma vegye meg a lakását, mert biztosan sokkal többet fog érni már nagyon rövid időn belül is, de persze nem mindegy, hogy milyen lakásról van szó, mert ritka a nem elavult technológiával épülő, melynek az áremelkedése már kérdéses, hiszen 2020- tól nem is épülhetnek gázfűtéses, olyan silány anyagokkal épülő lakások, mint amiket most minden sarkon építenek, a szigetelések, az ablakok, az energia fogyasztás mértéke 2020- tól szabályozva lesz, tehát a most épülő lakások jó része komoly értékcsökkenést fog elszenvedni az ÁFA emelkedés ellenére is.
 
Passzív lakást érdemes vásárolni, mert ennél a kifinomult, a legeslegújabb technológiánál valósulhat meg a legoptimálisabb energia felhasználás, itt jöhet csak létre a gázszámla mentesség, vagy a napelemeknek és a hőszivattyúknak köszönhető többlet energia termelés.
Az automata légcserélők által biztosított allergiamentes levegő megjelenése a passzív lakásokban olyan előny, melyről a ma épülő elavult technológiás tömeg gyártású silány lakások építői még csak nem is hallottak.
Az, hogy a passzív lakásainkban alapfelszereltség pl a falfűtés- falhűtés is, szintén a ma épülő tucat lakásokkal szemben egy iszonyatos mértékű különbség, hiszen azoknál még az is extra, ha oda írják, hogy nem klíma, hanem csak klíma csövezés jár esetleg az ú lakáshoz, szóval ez a nevetség kategóriája.
Ahol adnak egy klímát komoly felárért, azt beépítik a nappaliba, de ettől még a vásárló a hálójában nem fog kellemes hűst érezni, illetve a ház homlokzatán ott fog díszelegni a ronda klíma doboz.
A mi passzív lakásainkban minden hidegburkolat alatt padlófűtés található, erről szintén nem gondoskodnak a jelenleg épülő silány társasházak többségében, mert kispórolják a jó megoldásokat, hiszen mindennek ára van.
Nem véletlenül épül kevés passzív lakás, ennek oka az, hogy itt minőséget kell adni és azt sokan nem szeretnek, mert nem is értenek hozzá, nem is hallottak még a legújabb megoldásokról és azt gondolják, hogy a vevők annyira butuskák, hogy a falfűtés- falhűtés, a napelemek, a hőszivattyúk, az automata légcserélők nélküli lakásokat is megveszik annyiért, mint amennyiért az ezeket már alapáron tartalmazó új lakásokat.
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 
 
 


 
Kedves Almásy Sándor, Tisztelt Hermina Center Kft!
 
Gépészmérnök házaspár vagyunk, alaposan áttanulmányoztuk a Hermina Happy Land passzívház terveit, jártunk az építkezésen és azt tapasztaltuk, hogy nagyon komoly minőségben építenek, egyedülállóan magas színvonalú passzív technológiával és szakemberekként látni ezt óriási pozitívum a számunkra.
Eldöntöttük, hogy megvásároljuk az egyik, 26 milliós, 50 nm - es, számla és allergiamentes passzív lakást.
Viszont hitel nélkül tudjuk csak megoldani, mert 5 év londoni tartózkodás után térünk haza, sajnos nincs meg a hitelhez elvárt hazai munkavállalási feltétel.
Így nem marad a vásárlás után egy fillérünk sem és nagyon szetetnénk nyaralni menni, illetve bebútorozni az új lakást.
Ön annyira kreatív, kérjük javasoljon megoldást, ha ilyennel zavarhatjuk, mert most úgy vagyunk, hogy boldogság az új lakás, de a többi nincs megoldva.
 
Köszönettel:
 
Bánkaki Zsófia és Bánlaki Márton
 
 
Kedves Zsófia és Márton,
 
Mindenre és minden helyzetben van megoldás.

Örülök, hogy a legjobb lakások közül választottak megfelelőt.
Mit szólnának, ha a cégünk Balaton vízparti nyaralójába 10 napra meghívnánk Önöket teljes ellátással?
Van ötletem a bútorokra is, 2 millió értékben megvásároljuk az Önök által kiválasztott bútorokat, majd 2 év múlva: a., kifizetik nekünk kamat mentesen és használják tovább, b., elvisszük a bútorokat és betesszük a bérlakásainkba és Önök 2 év alatt, anyagilag megerősödve megoldják a bútor kérdést.
Várjuk Önöket az irodánkban.
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 
 
 


 
Tisztelt Hermina Bau,
 
Nagyon szeretnénk kihasználni a 3 millió forintos engedményüket az új, még kezdés előtti passzívházra.
 
Az önerőnk, 8 MFt meg van, csak még nincs nálunk, mert hagyatéki tárgyalás útján, öröklésből kapjuk meg.
 
Nem tudjuk ennek pontos dátumát, de 1- 2 hónapon belül megtörténhet.
Azon idegeskedünk, hogy a két időpont, a kezdésük és a hagyatéki zárása nehogy fedésbe kerüljenek, mert akkor 3 milliót vesztünk.
Önöknek nagyon jó hírük van a tisztességes, becsületes, korrekt vevő kezelés tekintetében, ezért bátorkodom ezt ilyen formában megkérdezni és egyben jelezni, hogy mi lenne az érdekünk.
A 800e forint foglalót bármikor be tudjuk hozni.
Nagyon szeretnénk megvásárolni a passzív lakást, mert a 19.8 MFt -os vételár igen kedvező, máshol sokkal többe kerül a ráadásul sokkal kevesebbet erő, extrák és élvezhető technológia nélkül épülő lakás.
 
Mit tanácsol Almásy úr?
 
Üdvözlettel:
 
Bácskai Krisztina
 
 
Kedves Krisztina,
 
megértettük a helyzetüket és biztosítjuk a 3 millió forintos engedményt a következő 4 hónapra, így a jelzett 1- 2 hónapos határidőből biztosan nem csúsznak ki, ha véletlenül mégis, akkor kitalálunk valami jót, hogy semmilyen veszteség ne érhesse Önöket.

Várjuk az irodánkban és készítjük a foglalási szerződést.
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 
 
 


 
Kedves Almásy Sándor,
 
Lehet, hogy nem fog szeretni, de én (sajnos) nem öntől, nem a Hermina Center Kft- től vásároltam új lakást, hanem a Cordia- tól.
Futó Péterék régi ismerőseink, ezért esett a választás Cordia lakásra, de már akkor is éreztük, hogy sokkal jobb lenne egy passzív lakás.
Na mindegy, ezen már túl vagyunk, de a napokban levelet kaptunk a Cordia- tól, melyben az áll, hogy munkaerőhiány miatt, 1.5 -2 évet elcsúsztatják az átadást.
 
Azt szeretném megkérdezni öntől, hogy mi a véleménye erről, hogy lehet ez, van- e esetleg olyan viszonyban velük, hogy átkérje a befizetésünket a Hermina Center Kft- hez, illetve egyáltalán ez megoldható- e, mert az ön véleményének megismerése előtt nem szeretnénk semmit sem lépni.
 
Köszönettel:
 
Mészáros Zsolt
 
 
Kedves Zsolt,
 
A Cordia rengeteg helyszínen vágott bele fejlesztésbe és a jelenlegi kihívások a túlzott kockázat vállalásoknak nem kedveznek.
Elég sok Cordia- ban vásárló vett nálunk az elmúlt hetekben lakást, mert visszakapták a pénzt a Cordia- tól, de ennek okait mi nem firtattuk, örültünk, hogy megoldást kínálhattunk nekik is.
Önök nemcsak azért kerültek kiszolgáltatott helyzetbe, mert durván elcsúszik az átadás a Cordia. nál, ha egyáltalán lesz átadás, hanem azért is, mert a Cordia- nál nem kerülnek rá a tulajdoni lapra, hiába kötöttek szerződést és hiába fizettek vételárat.
Azt javasolnám, hogy beszéljenek a Cordia- nál a megfelelő személlyel és kérjék át olyan Cordia épületbe a teljesítést, amely szimpatikus Önöknek, illetve ahol ez megoldható még, amely már az átadás előtti ciklusnál járhat és ahol látni lehet, hogy épül, hogy oda még jutott egy kis munkaerő.
Az az ötlete, hogy mi átkérjük hozzánk a teljesítést, nyilván itt az összegre gondolhatott, nem lenne lehetetlen, de nem lenne elegáns és nem lenne korrekt a részünkről, ezért ezt biztosan nem vállalnánk.
Sajnálom, hogy a Cordia bajba került és nem tudnak teljesíteni, de ettől függetlenül minden tiszteletem Futó Péteréké, hogy abból a kis zuglói sütődéből, ahol a meleg csoki fagyikat - ostyákat készítették, ide el tudtak jutni, ez óriási eredmény és nagyon szép épületeket hoztak létre, kívülről modern és tetszetős stílust alkalmaznak.
 
Amennyiben nálunk szeretnének vásárolni passzív lakást, állunk rendelkezésükre, köszönöm megtisztelő bizalmát.
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 
 
 


 
Tisztelt Hermina Center Kft, Almásy úr!
 
Még 1999- ben vettem egyenesen öntől az egyik Colombus utcai társasházukban egy aranyos kis lakást.
Imádjuk azóta is, illetve a fülünkben cseng vissza az utolsó mondata, amikor azt mondta, hogy nagyon jól jártak, szuper lakást vettek, igazán kedvező áron.
 
Igaza volt.
 
Viszont így 19 év múltán, bármilyen jó minőségben is adták át ezt a lakást, festetnünk kell és el vagyunk keseredve, ezért írok most, mert ismét a segítségére számítunk.
 
Hívtunk festőket, de egyszerűen nincs munkaerő, több hónapja hajtjuk ezt a témát és belefáradtunk, most lenne egy festő, aki novemberben talán tudna kezdeni, de a 62 nm- es lakásunkat 1.8 millióért vállalná anyag nélkül, azaz azt még nekünk kéne beszereznünk, vagy kifizetnünk.
 
Hihetetlen, hogy milyen változáson megy át az építőipar, ezek az összegek már elviselhetetlen mértékek.
 
Tudna esetleg segíteni munkaerő tekintetében, lenne esetleg néhány embere, akik olyan szépen megcsinálnák, mint 99- ben, hogy ismét 19 évig jó legyen?
 
Előre is köszönöm, nem alkudozni szeretnék, csak elfogadható árat és jó minőséget, mert eddig azt hittem, hogy ezek nem túl nagy igények.
 
Csak önben bízunk már, mert az összes ismerősünk, aki öntől, önöktől vásárolt, szinte imába foglalta a nevüket a tisztességes partnerségük miatt.
 
Köszönöm és akkor is hálásak leszünk önnek, ha most nem tud segíteni.
 
Csiszár Eszter és Komjáti András
 
 
Kedves Eszter és András,
 
Emlékszem Önökre, még meg van az a különleges bor, amit kaptunk az átadáskor.
 
Brutális munkaerőhiány van, az árak az egekben és valóban még így is szinte lehetetlen megfelelő szakembert találni.
 
Viszont van egy jó hírem, éppen a festés szakasznál jár a Hermina Happy Land Passzívház, átirányítunk pár szakembert és néhány nap alatt megoldják a feladatot.
 
Kb 4 napos munka lehet 4 ügyes festőnek, ezért az anyagárát kérnénk el, hogy beszerezzük a legjobb minőséget, illetve a festők önköltségi díját, ami 35 e forint / fő / ez 10- 11 munkaóra naponta.
 
Nézzék ki melyik lenne az ideális kezdési időpont és küldjük az embereket.
 
Megpróbáljuk most 20 évre készíteni😇
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 
 
 


 
Tisztelt Almásy Sándor úr,
 
Engedje meg, hogy felvilágosítást kérjek öntől a neten található, használatbavételi, parkológép, munkaerőhiány- vis major témákban, önökkel szemben érezhetően kedvezőtlen hangnemben íródott bulvár cikkek vonatkozásában.
Bár, gondolom erre nem fogok választ kapni, mert nyilván kellemetlen akkor megszólalnia, amikor meg kellene mutatnia, hogy az igazság hol is lakik, hiszen ezek a cikkek érezhetően túlzottak és csöpögnek a rosszindulattól, jó eséllyel a konkurenciájuk íratta ezeket és ezért lehet, hogy válaszra sem méltat, mert unja és igazságtalannak érzi a fröcskölődést, irigykedést.
 
Lakást szeretnék venni, passzívat és szeretnék tisztán látni.
 
Egyébként gratulálok, hogy képesek sokkal többet nyújtani, nyugati színvonalat felülmúló épületeket létrehozni.
 
Üdvözlettel:
 
Bánáti János
 
 
Kedves János,
 
Az ördögnek is megmutattam hol lakik az igazság és nem volt kellemetlen, sőt, megerősített.
Sosem fordultam el, amikor kérdeztek, sosem hátráltam meg, amikor aljas cikkekkel próbálkoztak, tudomásul kellett vennem, hogy a siker irigyeket is teremt, olyan ez, mint a nap és az árnyék, vagy a virág és a gaz, együtt járnak.
 
Több ezer lakást terveztünk, építettünk és értékesítettünk, valahol 3350 felett járunk most.
Voltak épületek, melyeknél parkológépekkel oldottuk meg az előírt parkoló számot, mert erre kaptunk engedélyt.
Parkolót kevesebben vesznek, mint lakást, ezért volt eset, amikor pár hónap elteltével szóltak a lakók, hogy vigyük már el a parkológépeket, mert kvázi útban van, jelenleg nem használják, nem kívánják üzemben tartani.
Eleget tettünk minden kérésnek, elvittük a parkológépeket.
Volt olyan, amikor ezt úgy értelmezték hatóságilag, hogy nincs meg a kellő parkoló szám, ezért visszavonták a használatbavételi engedélyt, de természetesen ezek után visszavittük a parkológépeket, ahol ezt engedték a lakók és így ismét kiadták a használatbavételi engedélyt.
Egyébként nem lettünk volna kötelesek visszavinni, mert a parkológépek mobilszerkezetek és nem épületrészek, pár óra alatt szét és összeszerelhetők, joga van a lakóknak úgy dönteni, hogy amikor nem használják, akkor elvitetik.
Nincs olyan jogszabály, amely ezt tiltaná, amely kötelezővé tenné az idők végezetéig, hogy ezek a mobil szerkezetek, akár a szétporladásukig ott állomásozzanak, ha van rájuk igény, ha nincs.
Pl egy csaptelep is mobilszerkezet, akkor szereli le a lakó és viszi el, amikor akarja, vagy egy konyhabútor, ezeknek a mozgatását elvileg nem tilthatná meg a hatóság.
 
Munkaerőhiány azért vis major, mert mi nem tehetünk róla, nincs konkrét ráhatásunk. A válságban több százezer magyar munkavállaló ment ki az országból, majd pár év múlva az okos kormányzati intézkedések miatt felívelő gazdaságunkhoz bizony már nagy szükségünk lenne rájuk is, ekkora fejlődésen még nem esett át ez az ország, ezért nem ismert itt a munkaerőhiány, de most mindenki megismerheti és ez a hiány felértékeli sok- sok dolgos emberkének a keresetét, ami jó és helyes, csak bizonyos ideig ellehetetlenít és átértékel korábban megtervezett haladásokat. Mi a legfejletteb technológiát adjuk, szerelemből építünk, különlegesen kedvezők az áraink, mert nálunk nem a haszon az első, hanem az eredmény, viszont munkaerőhiány esetén nehezen tudunk úgy teljesíteni, mintha minden tökéletes lenne munkaerő mennyiség tekintetében.
Szerződés szerint járunk el minden esetben, amelyik szerződésünkben a feltételrendszert a szerződő felek munkaerőhiányhoz kötötték bizonyos szempontból, akkor a következetesség miatt ezt a feleknek figyelembe kell venniük, nincs ebben semmi különleges.
 
Örülök, hogy elégedett Ön is a teljesítményünkkel, ami megtisztelő és valóban többet nyújtunk, mint az átlagos építők, sokkal értékesebb anyagokat és technológiát használunk fel, hogy a Vásárlóink egy jóval magasabb színvonalat kaphassanak, mert szerintünk nevetséges, vagy inkább siralmas, hogy a legtöbb építő még ma is a legprimitívebb, legolcsóbb anyagokkal próbálkozik.
A passzív technológia a ma létező megmodernebb építési módozat, minden anyagunk más, minden építőanyagunk sokkal értékesebb, összehasonlíthatatlanul tartósabb, energiafelhasználás tekintetében pedig talán úgy lehet legjobban érzékeltetni, hogy a mi lakásaink a Tesla, a most épülő primitív gázfűtéses lakások pedig a Trabant kategóriáját testesítik meg.
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 
 
 


 
Tisztelt Almásy Sándor ügyvezető úr, Tisztelt Hermina Center Kft,
 
Azért merek kéréssel fordulni önhöz, mert az ismeretségi körömben azt hallottam, hogy nagyvonalú és jó érzésű ember, illetve többször látták lerohanni az irodájából csak azért, hogy átkísérje a szemközt lakó vakot a zebrán.
Nem áll szándékomban lakást venni, mert erre most sajnos nincs lehetőségem, ezért ha gondolja, már itt tovább pörgetheti a levelezését, hiszen bizonyára sok levelet kap.
Nekem van egy vak gyermekem, 7 éves.
A férjem itt hagyott bennünket és nem tudom egyedül az albérletünket fizetni a tanári keresetemből.
Kb 8 hónap múlva tudom megoldani leghamarabb a lakhatásunkat egy ismerősöm segítségével, de addig nem tudom mit tegyünk, ezért végső elkeseredésemben, könnyeimmel küszködve próbálok megoldást keresni.
Ha esetleg van ötlete, akkor várom válaszát, 35e forint körül tudok fizetni a 140e forintos tanári keresetemből, mert 105e forintból még talál megtudunk élni a vak gyermekemmel úgy, hogy a lakás költségeire is maradhat.
 
Üdvözlettel:
 
Sebesi Mária
 
 
Kedves Mária,
 
Az egyik bérlakásunkat a gyermeke munkába állásának bekövetkezéséig díjmentesen a rendelkezésükre bocsátjuk.
Keressen bennünket, hogy átadhassuk a kulcsokat, illetve a teherautónkkal segítenénk a költözésükben.
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 
 
 


 
Szép estét kívánok.
 
Kucsera Alexandra vagyok, 22 éves.
Kicsit problémás az én helyzetem, mert szeretnék saját lakást részletre. Önerőm van, kicsit több mint egymillió forintom, amit eddig sikerült összegyűjtenem. S inkább fektetném az albérleti pénzem saját lakásba havonta. De az a probléma hogy az adott munkahelyemen hiába keresek 200-300 ezret (ezen a helyen egy éve vagyok), de nem vagyok hitelképes. :/
Van valami tanácsa?
 
Válaszát előre is köszönöm!
 
 
Kedves Alexandra,
 
Nem problémás helyzet ez, rengetegen találkoznak ezzel a kihívással, mely megoldható, mint minden, csak jó döntésekre van szükség.
Jelenleg durva munkaerőhiány van, ami azt jelenti, hogy azok, akik jól dolgoznak sokkal többért eladhatják a munkájukat- munka idejüket, mint korábban, már ők diktálnak és nem a munkaadók.
Nem tudom mivel foglalkozik pontosan, de a leveléből az látszik, hogy lelkes, céltudatos és ebből következtethetően jó munkaerő lehet, ami pedig alapot teremthet egy még jobb kereset elérésére.
Több pénzből könnyebb lépni és érdemes kihasználni a lendületet, talán még nincs családja, gyermeke, ezért még van ideje dolgozni egyéb elfoglaltságoktól mentesen.
Önerőnek egyébként jó lehet bármilyen ingatlan, amit pl családtag, vagy ismerős felajánl. Ebben az esetben erre az ingatlanra jelzálog kerül, ez lesz az önerő fedezete egy bizonyos összegben.
Tehát még az is lehetséges, hogy 1 forint befizetése nélkül saját lakáshoz juthat.
Tornázza egy kicsit feljebb a fizetését és abból könnyedén ki fogja tudni fizetni a havi törlesztő részleteket a saját lakására.
Keressen egy olyan családtagot, aki hajlandó az önerőt megoldani fedezet ingatlan biztosításával.
 
Remélem tudtam segíteni és drukkolok, hogy sikerüljön!
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 
 
 


 
Kedves Almásy Sándor,
 
Azt hallottuk, hogy a Hermina Happy Land Passzívház napelemrendszere éves szinten többletet fog termelni, azaz a társasház által szükségelt áram felhasználásához képest több energiát fog gyűjteni.
Kérdezni szeretnénk, hogy mi lesz ezzel a többlettel, hogy kell ezt elképzelnünk.
 
Üdvözlettel:
 
Zempléni Sarolta
 
 
Kedves Sarolta,
 
A Hermina Happy Land Passzívház a legfejlettebb napelemrendszerrel gyűjti be az áramot és könnyen elképzelhető, hogy többlet fog keletkezni, bár ez függ majd a fogyasztás mennyiségétől is.
A többlet áramot értékesíteni fogja a társasház.
Kész haszon a fejlett technológia, kár, hogy kevesen ismerik és még kevesebben alkalmazzák, pedig ez a környezetkíméléstől kezdve a pénztárcáinkon át csak pozitívummal jár.
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 
 
 


 
Kedves Sándor,
 
Mi két passzív lakást szeretnénk vásárolni az épülő projektben és a helyszínt megtekintve elégedettséggel észleltük, hogy mindenből a legjobb minőséget építik be, ami meglepett bennünket, mert mérnök házaspárként több fejlesztést is megtekintettünk, de sajnos a legsilányabb anyagfelhasználást láttuk a legtöbb helyen.
Annyira átgondoltam halad az építkezésük, hogy a Hermina Happy Land Passzívház mellett tesszük le a voksunkat.
Viszont megszeretnénk kérdezni, hogy a társasház pihenőparkjában milyen fejlesztéseket terveznek létrehozni, mert ebből most még nem sokat lehet tapasztalni, gondoljuk ez nyáron lehet esedékes.
Kaphatunk esetleg kedvezményt, hiszen két lakást vennénk, mi összesen egy konyhabútorra gondolnánk, talán ez akceptálható lehet.
Várjuk válaszát.
 
Köszönettel:
 
Markovics Ildikó és János
 
 
Kedves Ildikó és János,
 
Köszönjük érdeklődésüket és alaposságukat.
Sok építkezésnél kérnek fel minket szakértőnek és sajnos látjuk, hogy mennyire vacak, olcsó anyagokkal próbálkoznak, amit a legtöbb vevő nem vesz észre, csak 1- 2 év múlva, amikor szét esik a ház.
Mi azért építjük be a legkorszerűbb építőanyagokat, mert azt gondoljuk, hogy legalább 100 évig jónak kell lennie az általunk létrehozott épületnek, minket ez motivál, a minőség és a Vásárlói elégedettség, meg a szakmai büszkeségünk.
A parkot úgy alakítjuk ki, hogy abban a pihenésé legyen a főszerep, illetve a másik részén a gyermekek és szüleik emelt szintű kikapcsolódása. Gyurira bíztuk a pontos kivitelezését, így garantáltan ötletes és élvezetes lesz.
Passzív lakásaink egyedülállók a hazai lakáspiacon, különlegességnek számítanak, gyakorlatilag kapkodják a termékeinket, mert egy sokkal komolyabb kategóriát képviselnek, mint a többi újépítésű régi technológiás, költséges fenntartású, extrák nélküli, értelmetlenül drága lakás.
Azokat az extrákat, melyeket felsorolunk a honlapunkon is, falfűtés- hűtés, napelemek, hőszivattyúk, elektromos aluredőnyök, automata légcserélő, stb, stb, stb alapárban adjuk.
Vannak olyan újépítésű projektek, ahol ezekről az extrákról, technológiákról még nem is hallottak, ezt a Vásárlóinktól tudjuk, akik kérdezték különböző helyeken, hogy ezekből betudnak- e építeni valamit, de még csak értelmezni sem képesek sok épülő háznál, hogy miről is lehet szó, mert a 70- 80 évvel ezelőtti gázfűtéses- radiátoros technológián kívül nem tanultak meg semmit sem.
Azt javaslom, hogy személyesen az irodánkban folytassuk a megbeszélést, ha jól tudom holnap jönnek szerződni.
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 
 
 


 
Kedves Almásy Sándor úr,
 
Minden tiszteletünk az önöké, hogy környezetbarát és pénztárca kímélő otthonokat létesítenek, fáradtságot és zsebbenyuló invesztációt nem kímélve, DE miért nincs megfelelő mennyiségű töltő kiállás a garázsban?
Tényleg azt gondolják, hogy passzívházba majd dízelesek költöznek?
Az a felelős szemlélet, amivel önök építik a passzívházakat, hogy a levegő érték maradhasson, hogy ne a szennyezett, a gázfűtés lebomló, autókénál egyébként 50 x kártékonyabb anyagot lélegezzük be, hol jelenik meg a parkoló kialakításuknál?
Miért nincs mindegyik parkolóhoz töltő?
Amikor a napokban megtekintettük a csodálatos, picit lassan épülő, hamarosan kész passzív lakásunkat, éppen Németországból voltak passzívház építők fotózni a Hermina Happy Land területen és láttuk, hogy interjúkat is készítettek, illetve díjat vett át, amihez gratulálunk, DE tényleg ekkora siker után a parkolók töltőjén vacakol? DE miért???
 
Tisztelettel:
 
Dr Horváth Tamás
 
 
Kedves Tamás,
 
Köszönjük az elismerő szavakat.
Lesznek töltő állomások a garázsban, ez természetes, azonban mindet valóban nem tervezzük most azonnal felszerelni, hiszen a jelenlegi elektromos autók aránya ezt nem indokolja, illetve a Vásárlóink konkrét autóparkja sem.
Szeretettel várjuk a dízeles, megtérni vágyókat is a Hermina Happy Land Passzívházba, nem bűn dízelautót használni, nekem is volt, ma már nem vennék, de szerintem a legtöbb jelenlegi dízel tulajdonos sem szennyező autót választ a következő vásárlásakor.
Nézzük a pozitív oldaláról a dolgokat, örvendetes, hogy új technikákat ismerhetünk meg, ennek örüljünk és ne a dízeleseket cikizzük és főleg ne feljtsük el, hogy 6- 7 kemény válságos éven vagyunk túl a közelmúltból, amikor a legtöbben örültünk, ha üzemanyagot tölthetünk az autónkba a svájci frank hiteleink törlesztése mellett, úgy hogy érdemes komplexen értékelni.
Az Önök beállóihoz felszereltük a legkorszerűbb, leggyorsabb töltőket, így a Tesláik pikk - pakk menetkészek lesznek.
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 
 
 


 
Kedves Almásy Sándor,
 
Hallottuk, hogy 6 napra hirdettek egy akciót, miszerint 6 hónapra elengedik a törlesztőt, ha most foglalunk.
Ez nekünk igen kedvező lenne, mert nagyon ki van számolva a pénzünk.
A problémánk abban merül fel, hogy az önerőnknél nincs meg a 8 MFt, csak 7.2 van.
Mit javasol, hogy lehetne megoldást találni?
Nagyon szeretnénk megszabadulni a gázszámláktól és az allergia tápláló levegőtől, ezért célunk az, hogy Hermina Happy Land passzívházba költözzünk, csak ez a részlet oldódhatna meg valahogy.
 
Üdvözlettel:
 
Marosi Réka
 
 
Kedves Réka,
 
Valóban elengedünk - jóváírunk 6 havi törlesztőt és ez óriási előny lehet sokaknak, érdemes igyekezni...
Azt tudták, hogy akár a teljes önerő kiváltható pl pótfedezet bevonásával?
Biztos vagyok abban, hogy a jelzett különbséget meg lehet oldani, ezért javasolni szeretném, hogy keressék értékesítőinket, segítünk!
A gázszámlák fizetése tényleg értelmetlen kiadás, örülök, hogy rövidesen sokkal jobb dolgokra költhetik azt a pénzt.
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 
 
 


 
Tisztelt ügyvezető úr,
 
Jártunk az építkezésen tegnap és be kell vallanom, hogy még ilyen rendet, tisztaságot sehol sem tapasztaltunk, pedig munkaügyi ellenőrként az elmúlt 4 évtizedben rengeteg helyen jártam.
Felső, nagy lakást néztünk és lenyűgözött a panoráma, az első félórában gyakorlatilag szóhoz sem jutottunk...
Mivel az értékesítőjük be volt táblázva, illetve jelezte, hogy nem mérnök, nem maradt időnk pl azt részleteiben megkérdezni, hogy a nagy teraszra építtethetnénk- e kinti konyhát, kandallóval, pergolával, fedett résszel, illetve mekkora medence férne el.
40% önerővel rendelkezünk. Kb hány százalékos hitelkamattal tudnánk a hiányzó részt finanszíroztatni?
 
Üdvözlettel:
 
Pintér Miklós
 
 
Kedves Miklós,
 
Örülünk, hogy Önöket is lenyűgözte a Hermina Happy Land Passzívház panorámája, illetve Budapest panorámája.
Elnézést, hogy Értékesítőink eléggé lefoglaltak, ami a számla és allergiamentes lehetőségből, valamint a kivételesen kedvező árainkból adódik.
Konyhát lehet telepíteni a teraszra, létre is hoztuk a vizes és az elektromos kiállásokat, a kandalló határeset, a pergola már határon picit túli eset, a fedett rész pedig sajnos nem megy. Medence tekintetében pontosan meg kellene jelölni a méret igényt, melyből köbmétert kalkulálunk és statikai számítást végzünk. Szerintem egy egészen pici medence, vagy egy 4 személyes jacuzzi lehet az a méret, ami könnyen megoldható.
Mivel mi nem finanszíroztatjuk az építkezést, bármelyik bankkal finanszíroztathatják a megvásárlást, a jelölt arány esetében fontosak a Vevő paraméterei, de átlagos esetben, már 2.2% os kamattal működhet.
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 
 
 


 
Tisztelt Almásy úr,
 
Mi egy olyan család vagyunk, akik allergiások tavasszal, ősszel, rémálom, amit az allergia miatt át kell élnünk, szenvedünk a sok orrfújástól, torok kaparástól.
Azt hallottuk, hogy a Hermina Happy Land Passzívházban allergiamentesek a lakások.
Hogy van ez egészen konkrétan?
Óriási változást hozhatna az életünkbe, ha az allergiától megszabadulhatnánk.
 
Üdvözlettel:
 
Bognár István
 
 
Kedves István,
 
Azért is passzívházat építünk, hogy ezt a problémát megoldjuk, hiszen ismert a technológia, tudjuk, hogy rengetegen allergiások, akkor cselekedjünk is, ez a társadalmi érdek.
Nyilván sokkal többe kerül létrehoznunk allergiamentes lakásokat, de a vételárunkban ez nem érezhető, azok még kedvezőbbek is sok esetben.
A lakásban az automata légcserélő akkor cseréli ki a levegőt, amikorra beállítják, akár óránként.
Ez az új levegő keresztül megy a szűrőkön és az allergének ezáltal kint maradnak, csak az oxygén érkezik meg a lakásba.
Ehhez ablakot nem kell nyitni, akkor egyébként a levegőben lévő összes anyag is bejönne.
Persze lehet nyitni ablakot, csak nem kötelező a légcseréhez.
Az allergiások meggyógyulnak, ha passzívházban laknak és a levegőszűrők segítségével tiszta, allergénmentes levegőhöz jutnak, ha így tudnak aludni, napi 10- 12 órát eltölteni, teljesen megváltozik az állapotuk, megerősödnek és boldogabb életet élhetnek.
A szervezet felerősödik és a nap többi, nem allergénmentes időszakában ( munkahely, iskola, közlekedés, stb ) töltött részt sokkal ellenállóbban kezeli.
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 
 
 


 
Üdvözlöm Sándor,
 
Azt szeretnénk megkérdezni, hogy az induló passzív épületben még beleszólhatunk- e a lakás kialakításába- átalakításába, ugyanis mi nagy nappalit ( kb 30- 40 nm ) szeretnénk és csak 1 hálót.
13 éve vettünk önöktől lakást, azóta gyermekeink felnőttek és kirepültek, az új életformánkhoz szeretnénk új lakást, de kizárólag önöktől, mert az elmúlt 13 év garantálja a következő időszak problémamentességét. Nagyon szeretünk itt lakni, szuper lakást terveztek / építettek, megérte, életünk egyik legjobb döntése volt.
 
Tisztelettel:
 
Papp Gyula
 
 
Kedves Gyula,
 
Vásárlóink bármikor belszólhatnak az építésbe, hiszen így lehet tökéletes a munkánk, csak így érhetjük el a kívánt állapotot.
Első lakásaink 20 évesek és remek formában vannak. Örülök, ha elégedettek, szívből építünk, talán ez garantálja, hogy sokkal jobb lesz, mint az átlag.
 
Szeretettel várjuk Önöket ismét az irodánkban!
 
Minden 2. lakást Vásárlónk Maldív- szigeteki utazást kap ajándékba, 2 személyre, 1 hétre.
 
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 
 
 


 
Üdvözöm Sándor,
 
Csak szeretnénk megköszönni a férjemmel, lányommal, unokáinkkal, hogy meghitelezték nekünk azt a több, mint 4 hónapot, ameddig nem tudtunk fizetni.
Nagyon jó érzés, hogy vannak még ilyen rendes cégek, emberek, mint önök, pedig megtehették volna, hogy a foglalónkat megtartják és befejezik velünk.
A mai világban ritka az ilyen pozitív hozzáállás.
 
Szép napot,
 
Tímár Erzsike
 
 
Kedves Erzsike,
 
Azért építünk, hogy örömöt lássunk a Vásárlóink arcán, hogy ne kelljen gázszámlát fizetniük, hogy ne szívjanak be allergén levegőt, ne legyenek betegek, mert ezt így is lehet.
A passzívház építése sokkal többe kerül beruházói oldalról, mert sokkal nagyobb értéket építünk be, viszont az áraink alacsonyabbak, mint máshol a 80 éves technológia kínálata az új társasházban.
Ebből is látszik, hogy nálunk nem a profit mennyiség kérdése az első, hanem a jó minőség és az elégedett Vásárló.
Amennyiben megtehetjük, hogy segítjük a Vásárlóinkat, akár több hónapos várakozással a befizetésüket illetően, akkor ezt minden további nélkül megtesszük, szerintünk ez így természetes, de nyilván lennének határok.
Örülök, hogy örülnek, ez a lényeg!
 
 
Tisztelettel:

Almásy Sándor
 

 


 
Tisztelt Almásy ügyvezető úr,
 
Szeretnénk megkérdezni, hogy miért nem szállították még ki a csempéinket a helyszínre, szeretnénk már látni felrakva.
Jól tudjuk, hogy az előszobában, a fürdőben és a konyhában padlófűtés lesz?
 
Üdvözlettel:
 
K. Csaba
 
 
Kedves Csaba,
 
Tekintettel arra a körülményre, hogy Önök egy igen ritka és drága csempe kollekciót választottak, a bemutatótermünkben csak a minta volt, ezért Olaszországból várjuk a rendelés teljesítését, még kb 12 hét. Elnézést.
 
Így van, nálunk alapárban mindenhol padlófűtés van.
 
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 

 


 
Tisztelt Almásy Sándor,
 
Érdeklődni szeretnénk, hogy miért került 26 cm- es kőzetgyapot szigetelés a házra, miért kellett a legdrágább anyagot akkora mennyiségben felhasználni még a szigetelésben is?
 
Azért kérdezem, mert ezt mi vevők fizetjük ki gyakorlatilag és úgy érzem, hogy nem lenne szükséges.
 
 
Üdvözlettel:
 
P. Kristóf
 
 
Kedves Kristóf,
 
Mi passzívházat építünk, ennek megvannak a feltételei és valóban minden egyes lépés sokkal többe kerül, mert sokkal jobb minőség kerül beépítésre, sokszor összehasoníthatatlanul jobb.
Az áraink alacsonyabbak, mint ahol a legyegyszerűbb anyagok felhasználásával építenek új társasházat.
Ennek az a hozadéka, hogy mi a reális kereteken belül terveztük a projekt pénzügyi részét.
Vásárlóink a haszonélvezői annak, hogy ez a passzívház sokkal drágább anyagokból épül, miközben a vételárunk alacsonyabb, mint a rém egyszerű társasházaké.
Kérdésére válaszolva, nem a Vevőknél csapódik le pl a legjobb minőségű kőzetgyapot szigetelésünk ára, hanem nálunk érződik a magasabb költségből származó pénzügyi mérleg azon szinten való megállása, mely a jót adunk nagyon kedvező áron típusú szolgáltatásunkból adódik, de ezt vállaltuk és örülünk a Vásárlóink örömének és elégedettségének.
Mi hosszútávon gondolkozunk, ezért építjük a legjobb minőséget.
 
 
Tisztelettel:
 
Almásy Sándor
 

 


 
Bezárás